Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung a LG se spojují do aliance pro výrobu a vývoj displejů

16.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Samsung a LG se spojují do aliance pro výrobu a vývoj displejů
Čtyři největší korejští výrobci displejů Samsung Electronics, LG.Philips LCD, LG Electronics a Samsung SDI se spojují a vytváří asociaci Korea Display Industry Association (KDIA), jejíž hlavou se stává Lee Sang-wan, vedoucí LCD divize Samsung...
Čtyři největší korejští výrobci displejů Samsung Electronics, LG.Philips LCD, LG Electronics a Samsung SDI se spojují a vytváří asociaci Korea Display Industry Association (KDIA), jejíž hlavou se stává Lee Sang-wan, vedoucí LCD divize Samsung Electronics.



Asociace by měla přinést rychlejší, levnější vývoj a lepší pozici v boji proti konkurenci. Zatímco první dvě jmenované společnosti se zabývají výrobou LCD panelů, další dvě produkují plazmové displeje. Vzhledem k tomu, že obě společnosti okupují přední příčky na trhu displejů, právem se objevují spekulace o kartelových dohodách. Společnosti ujišťují, že k ničemu takovému (jako například k umělé fixaci cen) nedojde.



Jen pro zajímavost, minulý rok trh LCD panelů ovládl Samsung s prodejem produktů za $14,8 miliardy, druhé bylo právě LG.Philips LCD se zbožím za $11,2 miliardy. Dohoda mezi společnostmi také nově přináší možnost kupovat vzájemně panely do svých produktů, čemuž se dodnes obě firmy vehementně bránily. Samozřejmě jen pokud to bude situace vyžadovat.

Zdroj: www.koreatimes.co.kr, www.cdrinfo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.