Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung Omnia obdržel DivX certifikát

22.6.2008, Pavel Bureš, aktualita
Samsung Omnia obdržel DivX certifikát
Společnost Samsung, resp. její Windows Mobile komunikátor Omnia (označovaný také jako i900), ponese DivX certifikát. Připomeňme, že DivX je obrazový kodek používaný k přehrávání komprimovaného videa nejen na počítačích, ale v poslední době...
Společnost Samsung, resp. její Windows Mobile komunikátor Omnia (označovaný také jako i900), ponese DivX certifikát. Připomeňme, že DivX je obrazový kodek používaný k přehrávání komprimovaného videa nejen na počítačích, ale v poslední době také stále častěji na domácích DVD přehrávačích a různých mobilních zařízeních. A právě certifikace by měla zaručit, že si majitelé Samsungu Omnia budou moci užívat videa ve vysoké kvalitě a bez trhání obrazu. Vzhledem k přítomnosti výstupu na televizi a 3,2" LCD displeji s rozlišením 240 x 400 by se mohl stát takřka ideálním komunikátorem pro všechny uživatele, kteří upřednostňují plynulejší přehrávání a TV-Out před vysokým rozlišením (640 x 480 a více).




Samsung i900 bude podle dostupných informací fungovat v GSM sítích, kromě dnes již takřka nezbytného GPRS a EDGE můžete k datovým přenosům využívat také HSDPA. Velkým plusem je velikost interní paměti, pořídit si budete moci variantu s 8 nebo s 16 GB paměti, kterou lze v případě potřeby rozšířit microSDHC kartami.

Výrobce vsadil na moderní Windows Mobile 6.1, pro pohodlnější ovládání prsty však v přístroji najdete také rozhraní TouchWiz. Samsung Omnia disponuje 5 Mpix fotoaparátem s možností nahrávání videosekvencí, FM rádiem, GPS a automatickým otáčením displeje podle natočení zařízení.




Cenu ani datum uvedení na český trh v tuto chvíli neznáme. Pokud se na přístroj těšíte, můžete si zatím prohlédnout zajímavá videa.

Zdroj: Samsung Omnia, phonemag