Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung představuje 13,3“ notebook X360

7.10.2008, Marek Štelčík, aktualita
Samsung představuje 13,3“ notebook X360
Společnost Samsung dnes oficiálně prezentovala a představila pro Evropu svůj tenký notebook X360, o kterém jsme Vám koncem minulého měsíce poměrně detailně psali. Parametry se vesměs potvrdily, notebook nabízí 13,3“ displej s rozlišením...
Společnost Samsung dnes oficiálně prezentovala a představila pro Evropu svůj tenký notebook X360, o kterém jsme Vám koncem minulého měsíce poměrně detailně psali. Parametry se vesměs potvrdily, notebook nabízí 13,3“ displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů či novou technologii SilverNano, tedy iontové částice stříbra nanesené na klávesnici, což má eliminovat bakterie. Notebook obsahuje integrovanou digitální kameru s pohybovými čidly, gigabitovou síťovou kartu, podporu pro dokovací stanici P-Dock, čtečku paměťových karet 7-in-1, Bluetooth, snímač otisků prstů a Wi-Fi adaptér. Nechybí však ani tři USB porty, HDMI port, ExpressCard slot, VGA výstup a hmotnost tohoto notebooku je 1,27 kg.



Díky vyměnitelné šestičlánkové baterii můžete využívat notebook až 10 hodin v kuse. Kryt je zhotoven ze slitiny magnézia a společnost se notebooku snažila dodat i určitý desénový styl. Notebook je možné vybrat kromě pevného disku i s 128GB Solid State diskem s rychlostmi 53 MB/s pro čtení a 28 MB/s pro zápis. V základu nalezneme 1 GB operační paměti rozšiřitelný až na 4 GB a volba konkrétního Core 2 Duo procesoru bude taktéž záviset na Vás. V prodeji se notebook objeví již tento měsíc, cena se bude pohybovat okolo 1500 eur. Ani společnost se netajila tím, že se jedná o konkurenta k MacBooku Air společnosti Apple.

Zdroj: SAMSUNG