Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

Samsung SCH-S250 - 5 Mpix fotomobil

22.10.2004, Petr Hájek, článek
Samsung SCH-S250 - 5 Mpix fotomobil
Korejská společnost Samsung Electronics představila zařízení jménem Samsung SCH-S250, první mobilní telefon vybavený integrovaným digitálním fotoaparátem rozlišení 5 Mpix. Jsme zvědavi, zda také někdy nastane doba, že si naopak ze svého digitálního fotoaparátu mimo focení běžně i zavoláme...

Poslední novinka Samsungu obsahuje unikátní roztahovací design připomínající futuristické přístroje z filmů Matrix, displej, i čočka integrovaného CCD digitálu je chráněna tím způsobem, že horní část se zasune do té spodní.

Dle osob, kterým se poštěstilo podržet si tento model v ruce, má člověk z jeho používání dojem jako ze skutečného digitálního fotoaparátu, jež je navíc i vybaven bleskem a umí zachytávat videa v rozlišení 240 x 320 obrazových bodů. Rychlost uzávěrky může být až 1/1000 s a fotit lze objekty vzdálené od 10 cm do nekonečna. Samsung SCH-S250 je také prvním fotomobilem obsahujícím QVGA displej typu TFD-LCD (Thin Film Diode - Liquid Crystal Display), který při rozlišení 240 x 320 pixelů zobrazuje 16 milionů barev, tedy 60x více, než je dnes na trhu běžné. Přístroj disponuje 92 MB paměti a slotem na RS-MMC kartu (jedna 32 MB je přímo v dodávce).

Prezident a CEO společnosti Samsung Electronics, pan Kitae Lee, k tomu dodává: "Náš 5megapixelový fotomobil zvyšuje konkurenceschopnost korejského mobilního průmyslu. Rád bych také viděl, jak naše technologie přispívají k celosvětovému růstu mobilního průmyslu a činí život příjemnějším.."

Samsung SCH-S250 je zatím k dispozici pouze pro CDMA2000 1x sítě a na domácím korejském trhu se právě začíná prodávat za 800 USD.

Zdroj: PDA Live