Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SGH-D700 - Láska na první hovor

26.3.2003, Pavel Bureš, článek
Samsung SGH-D700 - Láska na první hovor
Korejský výrobce komunikační techniky Samsung poodhalil roušku tajemství a uvolnil fotografie i parametry smartfounu D700, který jako první zařízení výrobce používá systém Nokia Series 60. Dostatečným množstvím funkcí přístroj oplývá a design je přinejmenším zajímavý, mimo technických maniaků (převážně mužů) si ho jistě oblíbí i leckterá žena.
Po již představených modelech SPH-i500 a SGH-i500 používajících Palm OS a přístroji SGH-i600 založeném na Smartphone 2002 od Microsoftu Samsung zabrousil i do pro něj zatím neznámých vod Symbianu. Prodávat se hned tak nebude, na pultech obchodů se objeví nejdříve ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Triální GSM modul je u přístroje určeného pro častější cestování téměř nezbytností, integrovanou kameru známe i z jiných mobilů a komunikátorů, unikátní je otočný displej, dle Samsungu použit poprvé právě u tohoto chytrého telefonu.

Číslo 110 g značí na tento typ mašiny nízkou hmotnost, rozměry jsou 89 x 49 x 23 mm, standardně dodávaný akumulátor o kapacitě 800 mAh oblou linii nenaruší, mezi volitelné příslušenství patří i „cvalík” s kapacitou 1200 mAh - ten by již měl na nějaký ten hovor a mp3 stačit.

Displej na zmíněné horní části zobrazuje 16ti bitové barvy, které se plně využijí při práci s videem natáčeným VGA kamerkou. Potvrzena byla zatím kompatibilita multimediálních souborů s Nokií 3650, na kterou video soubor můžete poslat jako MMS či e-mail a audio či video následně přehrát v RealOne playeru. Softwarová výbava komunikátoru závisí na operačním systému, v tomto případě se nabídka aplikací bude částečně shodovat s programy pro Nokie 3650 a 7650. Lze odesílat multimediální zprávy, v e-mailovém prohlížeči jsou podporovány protokoly POP3, SMTP a IMAP4.

Může se hodit kvalitní hlasový vstup, tedy hlasové ovládání a vytáčení, SyncML, přehrávač MIDI a WAV zvuků, které lze použít jako vícehlasé vyzvánění. Nesmím zapomenout na wapový prohlížeč verze 2.0 a diskrétní vibrační alarm.

Mobilní hračičkové mají další důvod k odůvodnění koupě: slot na paměťovou MMC kartu. Na ni budete asi nejčastěji ukládat mp3 skladby, které je možno z tohoto místa (i z vestavěné paměti) rovnou přehrát RealOne Playerem.

Pro programy i další soubory jsou vyhrazeny 4 MB paměti, není známo, jestli je sdílená pro všechen software nebo pro PIM aplikace bude samostatná paměť (spíše ne). Příznivci rychlých synchronizací zajásají, v krabici je USB kabel. Aktuální diář a poštu tak najdou uživatelé v Microsoft Outlooku, Samsung neoznámil, čím bude omezen počet uložitelných údajů (jestli volným místem v paměti nebo pevným limitem).

Cena zatím nebyla stanovena, což je škoda.
Zdroj: Infosync