Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung: technologie DNSe 2.0 dokáže oklamat váš mozek

2.8.2007, Jan Vítek, aktualita
Samsung: technologie DNSe 2.0 dokáže oklamat váš mozek
Ne, Samsung ještě nepřišel s praktickou implementací Turingova testu, ale s novou, či spíše aktualizovanou technologií pro své modely MP3 přehrávačů. Jedná se o digitální zpracování zvuku Digital Natural Sound engine 2.0 (DNSe 2.0), která...
Ne, Samsung ještě nepřišel s praktickou implementací Turingova testu, ale s novou, či spíše aktualizovanou technologií pro své modely MP3 přehrávačů. Jedná se o digitální zpracování zvuku Digital Natural Sound engine 2.0 (DNSe 2.0), která dle zprávy "dosahuje optimální rovnováhy prostřednictvím správného zpracování signálu, což umožňuje přenosnému zařízení se sluchátky či reproduktory vytvořit dokonalý stereo zvuk."



Přenosné přehrávače využívají sluchátek, která kvůli svým fyzickým parametrům nejsou schopna některé frekvence (zpravidla nízké) posluchači podat, což se Samsung snaží napravit využitím psycho-akustického fenoménu s názvem "Missing Fundamental", který má uživateli umožnit slyšet i nejnižší frekvence, i když je to fyzicky nemožné. DNSe toho má docílit kalibrací frekvencí, z nichž se výsledný zvuk skládá, tak, aby umožnily uchu věřit, že slyší hluboké tóny. Upravené basové podtóny tak nutí mozek, aby si chybějící basy sám nahradil a vytvořil si tak vlastní iluzi.

„Tento způsob zpracování zvuku umožňuje hudebním přehrávačům poskytnout majitelům nejlepší hudební zážitky a reprodukuje pravý stereo zvuk tak, jak si ho představovali i tvůrci hudby. DNSe je špičková technologie, která dává v kvalitě reprodukovaného zvuku Samsungu náskok před konkurenty,“ říká David Vaculík, Product Manager Audio-video Samsung.

DNSe veze 1.0 byla představena již v roce 2003 a nyní se DNSe 2.0 objevuje v nových řadách televizorů, DVD přehrávačů, stereo systémů a MP3 přehrávačů značky Samsung. Aktualizací firmware si ji také můžete zprovoznit v přehrávačích Samsung YP-K3 a YP-U3. Nové přehrávače ji již budou využívat všechny. Více ve zdroji aktuality.

Zdroj: Samsung