Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung uvede BluRay přehrávače už 25. června

16.6.2006, Milan Šurkala, aktualita
Samsung uvede BluRay přehrávače už 25. června
Zatímco společnosti Sony a Pioneer odkládají kvůli problémům vydání svých BluRay přehrávačů na konec letních prázdnin, resp. na začátek školního roku, Samsung představí své BluRay přehrávače již za několik dní, 25. června. Samsung BD-P1000...
Zatímco společnosti Sony a Pioneer odkládají kvůli problémům vydání svých BluRay přehrávačů na konec letních prázdnin, resp. na začátek školního roku, Samsung představí své BluRay přehrávače již za několik dní, 25. června.



Samsung BD-P1000 bude k dispozici nejprve v USA. Dovolí přehrávat 1080p video přes HDMI výstup, má přehrávat i DVD v 1080p kvalitě, podle výrobce by díky této konverzi měl být obraz detailnější než z klasického DVD přehrávače.

Přehrávač tedy bude schopen číst disky BluRay stejně jako celou škálu DVD médií (DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW a DVD-RAM). Rovněž bude obsahovat čtečku paměťových karet, mezi jinými například Compact Flash, Secure Digital, XD Picture Card, Memory Stick. Podporovány jsou zvukové formáty Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, MP3 a 192KHz LPCM.

Cena má činit $999, což je v porovnání s konkurenčním HD DVD, dosti vysoká částka. HD DVD přehrávače Toshiba a Thomson jsou totiž k dispozici za cca $499, tedy za poloviční cenu.

Zdroj: www.xbitlabs.com, www.digit-life.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.