Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung vylepšuje rodinu UMPC Q1 Ultra

30.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
Samsung vylepšuje rodinu UMPC Q1 Ultra
Společnost Samsung Electronics představuje změny, kterých se dočká mobilní rodina UMPC nesoucí název Q1 Ultra. Představeny jsou totiž tři nové modely běžící na operačním systému Windows XP Tablet PC Edition. První model nese označení Q1U-ELXP...
Společnost Samsung Electronics představuje změny, kterých se dočká mobilní rodina UMPC nesoucí název Q1 Ultra. Představeny jsou totiž tři nové modely běžící na operačním systému Windows XP Tablet PC Edition. První model nese označení Q1U-ELXP a běží na 600MHz obstarávaných procesorem Intel A100. Uvnitř naleznete 40GB pevný disk a cena je 999 amerických dolarů. Druhý model nese název Q1U-XP a představuje vylepšenou verzi modelu předchozího.



Uvnitř tiká procesor Intel A110 s frekvencí 800MHz a uložit můžete až 60GB dat. Cena tohoto modelu je pak samozřejmě také vyšší, konkrétně zaplatíte 1149 amerických dolarů. Vlajkovou lodí je potom model Q1U-SSDXP a jak již název může napovědět, tak obsahuje 32GB SSD společnosti Samsung. Procesor zůstává stejný s předchozím UMPC, tedy opět A110 na frekvenci 800MHz. Obsažený SSD disk se však projeví na ceně, která je u tohoto modelu 1649 amerických dolarů.



Ostatní parametry jsou společné, všechny tři modely Q1 Ultra série nabídnou 7“ displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů a LED podsvícením, 1GB operační paměti DDR2, webovou kameru, mikrofon, Wi-Fi adaptér, snímač otisků prstů, dva USB 2.0 porty, VGA port, ethernet a Bluetooth 2.0 s EDR.

Zdroj: Laptoplogic