Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung vypouští nové HDTV monitory

28.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Samsung vypouští nové HDTV monitory
Jeden z největších výrobců LCD panelů na světě již brzy rozšíří svou nabídku počítačových monitorů. Na trh se dostanou dva modely s označením 933HD+ a 2333HD. Pokud se vyznáte ve značení Samsungu, pak jistě tušíte, že oba modely budou vybaveny...
Jeden z největších výrobců LCD panelů na světě již brzy rozšíří svou nabídku počítačových monitorů. Na trh se dostanou dva modely s označením 933HD+ a 2333HD. Pokud se vyznáte ve značení Samsungu, pak jistě tušíte, že oba modely budou vybaveny digitálním TV tunerem.



Jako první se představuje model 933HD+, jehož základem je obrazovka s úhlopříčkou 19“. Tato velikost se již pomalu dostává na okraj zájmu spotřebitelů a je tak otázkou, jak velký bude slavit úspěch. Panel v tomto monitoru nabídne rozlišení 1366x768 obrazových bodů. S největší pravděpodobností se jedná o TN panel, neboť výrobce ve specifikacích zmiňuje poměrně rychlou odezvu 5 milisekund, dynamický kontrast 10000:1, ale také slabší pozorovací úhly 170°/160°. V nitru monitoru je pak ukryt digitální televizní tuner. Zvukovou aparaturu obstarají dva reproduktory s výkonem 3 W. Nabídka konektorů v zadní části je poměrně široká. Kromě klasického D-Sub, DVI, či HDMI nalezneme také komponentní a optický konektor.

Druhý model s označením 2333HD nabídne již o něco zajímavější obrazovku s úhlopříčkou 23“ a rozlišením 1920x1080. Doba odezvy i kontrast zůstávají stejné jako u předchozího modelu, tedy 5 ms a 10000:1. Pozorovací úhly jsou ještě o kousek horší než u modelu 933HD+, tedy 160°/160°. Ve výbavě dále nalezneme též digitální tuner, tentokrát se schopností přijmout a zpracovat HDTV vysílání. Reproduktory nabídnou hudební výkon 2 x 3 W a podporu Dolby Digital. Možnosti připojení se rozrostly o další HDMI a SPDIF konektor.



Design nových monitorů je označován výrobcem jako „High Glossy Black“ a zcela tak vymizela lehce načervenalá spodní část, kterou disponují současně prodávané modely. Spotřeba obou modelů je přibližně stejná a měla by se pohybovat na hodnotě 55 W. Samsung již vyslal na trh první várku a většina dodavatelů hlásí zboží skladem, tedy alespoň to tvrdí jednotlivé e-shopy. Model 933HD+ lze pořídit od 4800 Kč a za vybavenější 2333HD zaplatíte 6300 Kč.

Zdroj: Samsung.com