Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung X360 - Konkurence pro MacBook Air

29.8.2008, Pavel Bureš, aktualita
Samsung X360 - Konkurence pro MacBook Air
Mezi dnešními notebooky najdete několik modelů, které ještě před zahájením prodeje vzbudily vlnu zájmu nejen v odborné, ale i v laické veřejnosti. Příkladem může být levný mininotebook Asus EEE, který se již několik týdnů po svém uvedení...
Mezi dnešními notebooky najdete několik modelů, které ještě před zahájením prodeje vzbudily vlnu zájmu nejen v odborné, ale i v laické veřejnosti. Příkladem může být levný mininotebook Asus EEE, který se již několik týdnů po svém uvedení na trh dočkal představení konkurenčních produktů od mnoha jiných společností. Obdobně je na tom Apple MacBook Air, který by dle slov výrobce měl být nejtenčím notebookem dneška.

Společnost Samsung již v minulosti oznámila, že by chtěla představit notebook tenčí než MacBook Air. To se jí sice s modelem X360 nepodařilo, přesto nový Samsung můžeme s tloušťkou 16,7 - 30,9 mm zařadit mezi nejtenčí notebooky dneška.

Prodávat se bude několik varianta lišících se použitým Core 2 Duo procesorem, zájemci mohou rovněž vybírat podle operační paměti, v základu najdete 1 GB, maximální kapacita RAM jsou 4 GB. Grafika je integrovaná, takže na náročné 3D hry ve vysokém rozlišení můžete zapomenout.




Samsung X360 dostal do vínku 13,3" lesklý LCD displej, rozlišení je 1280 x 800 a podsvícení je realizováno LED diodami. Nejen fotografové ocení čtečku paměťových karet 7in1, dále na těle notebooku najdeme trojici USB portů, VGA, HDMI, nechybí ani gigabitový Ethernet. V případě, že vám dostupné porty nebudou stačit, můžete si pořídit dokovací stanici. Vzhledem k malým rozměrům a nízké hmotnosti 1,27 kg nepřekvapí, že chybí interní optická mechanika.

Notebook dále nabídne Bluetooth 2.0 i Wi-Fi. K ukládání dat slouží SSD o kapacitě 64 nebo 128 GB. Použita byla 6článková baterie, jejíž výdrž v reálném používání by se měla pohybovat kolem 6 hodin (první odhady hovořili o 10 hodinách, ale tato informace se nepotvrdila).




Na evropských trzích by se Samsung mohl začít prodávat během října, základní model pořídíte za 1500 EUR.

Zdroj: Register Hardware