Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire nabízí ke svým kartám pracovní plochu BumpTop

7.8.2009, Jan Vítek, aktualita
Sapphire nabízí ke svým kartám pracovní plochu BumpTop
Společnost Sapphire se rozhodla přinést neobvyklý produkt, a sice dle ní "revoluční" pracovní plochu (desktop) BumpTop jako alternativu k tradičnímu prostředí Windows. BumpTop mění způsob organizace a využití souborů a aplikací s pomocí...
Společnost Sapphire se rozhodla přinést neobvyklý produkt, a sice dle ní "revoluční" pracovní plochu (desktop) BumpTop jako alternativu k tradičnímu prostředí Windows. BumpTop mění způsob organizace a využití souborů a aplikací s pomocí 3D plochy, kde mohou být ikony různými způsoby uspořádány a využívány. Sapphire hovoří o tom, že jeho způsob má blíže k tomu, jak si na našem pracovním stole organizujeme prostor (a kdo nemá šálek s kávou v sektoru A4, jako by nebyl).



Plocha je tedy nakloněna zhruba tak, jako bychom se koukali na stůl a k výběru jsou tucty různých témat a barevných verzí, abychom si mohli vybrat to pravé. Můžeme si na virtuálním stole také dělat sloupečky, využívat speciální funkce pro hledání a třídění, lepit si na něj poznámky a nechybí také funkce pro zvýraznění často využívaných ikon.

Dále zde Sapphire nabízí virtuální fotografické rámečky, které mohou spolupracovat i s komunitními servery Facebook či Twitter. A co se týče získání BumpTop, to je dle zprávy omezeno pouze na uživatele grafických karet od Sapphire, avšak tomu tak naštěstí není (přeci jen jde o produkt třetí strany). Mezi minimální systémové požadavky patří i IGP Intel 915, GeForce 6200 a pak ATI X300 (vedle nich podpora OpenGL 2.0). Pro stažení navštivte zdroj aktuality.

Zdroj: TZ Sapphire