Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire Radeon HD 7970 6 GB TOXIC pro náročné

17.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Sapphire Radeon HD 7970 6 GB TOXIC pro náročné
Společnost Sapphire si pro náročné zákazníky připravila novou kartu Radeon HD 7970 6 GB TOXIC Edition. Už z jejího názvu je naprosto jasné, s čím máme tu čest. Jedná se o čip Radeon HD 7970 nejnovější GHz Edition od firmy AMD a k tomu tu...
Společnost Sapphire si pro náročné zákazníky připravila novou kartu Radeon HD 7970 6 GB TOXIC Edition. Už z jejího názvu je naprosto jasné, s čím máme tu čest. Jedná se o čip Radeon HD 7970 nejnovější GHz Edition od firmy AMD a k tomu tu je 6 GB paměti GDDR5 a výkonné chlazení jako i u ostatních karet řady TOXIC.





Vysoká paměťová kapacita má dle výrobce dobře posloužit jak při hraní na více monitorech, tak při akceleraci aplikací a vytváření digitálního obsahu. Sapphire také trošku popohnal grafický čip, který pracuje na 1050 MHz a s PowerTune Dynamic Boosts to je až 1100 MHz. Paměti pracují efektivně na 6000 MHz.

To však není vše. Sapphire do výbavy zařadil také jisté tlačítko Lethal Boost, které nastaví základní frekvenci jádra na 1100 MHz s Dynamic Boost až 1200 MHz a také paměti budou přetaktovány na 6400 MHz. To vše si ale bude moci sám uživatel upravit pomocí aplikace Sapphire TriXX.

Co se týče napájení, pak se využije osmifázové s jednou další fází pro VDDCI a MVDD. Chladič pak samozřejmě využívá výparníkovou komoru (Vapor Chamber) na chladiči Vapor-X, které pomáhá také čtveřice klasických heatpipe (dvě 8mm a dvě 6mm). O aktivní chlazení se postará dvojice 90mm ventilátorů s ložisky odolnými vůči prachu.

Nová karta vstoupí do prodeje již dnes.

Zdroj: TZ Sapphire