Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire uvádí nové základní desky pro Sandy Bridge

6.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Sapphire uvádí nové základní desky pro Sandy Bridge
Společnost Sapphire oznámila, že začne dodávat na trh nové základní desky se sockety Intel LGA 1155. Jedná se o modely Pure Platinum H67 (PT-CI7S10H67) a Pure Platinum H67 PT-CI7S33Z68. Model Pure Platinum H67 je formátu Mini-ITX a její...
Společnost Sapphire oznámila, že začne dodávat na trh nové základní desky se sockety Intel LGA 1155. Jedná se o modely Pure Platinum H67 (PT-CI7S10H67) a Pure Platinum H67 PT-CI7S33Z68.



Model Pure Platinum H67 je formátu Mini-ITX a její chloubou je slot PCI Express x16, který společně s LucidLogix Virtu umožňuje dynamicky přepínat mezi grafickým jádrem v procesoru a samostatnou grafickou kartou. Založena je na čipové sadě Intel H67 a pak tu máme ještě jeden mini PCI Express x1, dva porty SATA 6 Gbps a dva SATA 3 Gbps, na zadním panelu čtyři USB 2.0 a dva USB 3.0, DisplayPort, S/PDIF (optický) a to má být dle specifikací vše. Bohužel nám Sapphire nedodal žádné fotografie a nyní nejsou ani jinde k dispozici, takže si to nelze ověřit.



Sapphire Pure Black Z6 je již normální ATX formát a nabízí přetaktování procesorů, což dnes není vůbec nic výjimečného, slibuje kvalitní komponenty jako kondenzátory s pevným dielektrikem, jež také už nikoho neuchvátí, a tak ji můžeme považovat za další standardní desku pro procesory Sandy Bridge.

Vybavena je také socketem LGA 1155, má tři sloty PCI Express x16 a tři klasické PCI, po čtyřech portech SATA 3 Gbps a 6 Gbps, ovšem pouze dva USB 3.0, přičemž na desce nejsou žádné další headery pro toto rozhraní. Ostatní specifikace můžete vidět zde, ale také bez fotografií (alespoň v době psaní aktuality tomu tak bylo).

Fotografie dodány - 22.6.

Zdroj: TZ Sapphire