Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Satellite P500 - nový notebook od Toshiby

16.12.2009, Jan Vítek, aktualita
Satellite P500 - nový notebook od Toshiby
Společnost Toshiba si připravila multimediální notebook s displejem o úhlopříčce 18,4 palců s rozlišením 1 680 × 945 (HD) nebo 1 920 × 1 080 (Full HD), integrovaným televizním přijímačem a aplikací Resolution+ k převodu filmů DVD do vysokého...
Společnost Toshiba si připravila multimediální notebook s displejem o úhlopříčce 18,4 palců s rozlišením 1 680 × 945 (HD) nebo 1 920 × 1 080 (Full HD), integrovaným televizním přijímačem a aplikací Resolution+ k převodu filmů DVD do vysokého rozlišení. Je tu také mechanika Blu-Ray ReWritable1, která podporuje disky Blu-Ray ROM, BD-R a BD-RE a DVD SuperMulti DL +/RW, nebo jednotkou DVD SuperMulti. Jako reproduktory se uplatní modely firmy Harman Kardon a samozřejmostí je zde rozhraní HDMI pro vyvedení obrazu a zvuku na externí zařízení.



Notebooky Toshiba Satellite P500 jsou založeny naprocesorech Intel Core 2 Duo, nabídnou až 8 GB paměti a dva pevné disky s kapacitou do 1 TB. Dále se dočkáme třech portů USB 2.0 a jednoho kombinovaného s eSATA a dále také Express Card, port Bridge Media 5 v 1, rozhraní S/P-DIF k přenosu digitálních zvukových dat a rozhraní FireWire.



Samozřejmě o něčem tak "bezvýznamném", jako je grafická karta, se zpráva nezmiňuje, takže si to zjistíme sami. Můžeme si vybrat mezi modely obsahující integrovanou GMA 4500MHD, GeForce 210M či GeForce 210M. Pro více informací o třech dostupných konfiguracích využijte odkaz na zdroj.

Pro snížení spotřeby pak slouží Toshiba Eco Utility a splněny jsou požadavky programu ENERGY STAR.

Zdroj: TZ Toshiba