Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate chce začít vyrábět i levná SSD

26.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Seagate chce začít vyrábět i levná SSD
V dnešní době společnost Seagate vyrábí vedle pevných disků (nebo hybridních pevných disků) také řadu SSD s označením Pulsar (např. Pulsar XT.2 s buňkami SLC a rozhraním SAS), které jsou určeny pro podniky a ne pro běžné zákazníky. To se...
V dnešní době společnost Seagate vyrábí vedle pevných disků (nebo hybridních pevných disků) také řadu SSD s označením Pulsar (např. Pulsar XT.2 s buňkami SLC a rozhraním SAS), které jsou určeny pro podniky a ne pro běžné zákazníky. To se však má změnit, neboť firma oznámila spolupráci a investici do společnosti DensBits Technologies Ltd, a ta jako první přišla s Memory Modem. To je technologie, která má prý dramaticky zvýšit spolehlivost a výkon pamětí Flash a současně vměstnat do jedné paměťové buňky více bitů informace.




Memory Modem - diagram


Obě společnosti tak hodlají vyvíjet na základě dané technologie levné a přitom výkonné jednotky SSD pro podniky i maloobchod. Vypadá to tedy, že Seagate své dlouholeté "ne" vyřčené směrem k oblasti spotřebitelských SSD stahuje a nejspíše jej o tom přesvědčila právě technologie Memory Modem, tedy respektive to, co v důsledku nabízí.

Ta má být dle dohody integrována do řady úložných zařízení firmy Seagate, a to i do chystaných spotřebitelských SSD založených na 1Xnm pamětech Flash s buňkami TLC (3 bity na buňku) a pak i do podnikových 1Xnm MLC Flash (2 bity na buňku). Seagate tedy evidentně věří, že drží trumf, který mu v přeplněném světě výrobců SSD dodá tolik potřebný technologický náskok.

Zdroj: TZ Seagate