Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate prý plánuje koupi firmy SanDisk

17.8.2008, Jan Vítek, aktualita
Seagate prý plánuje koupi firmy SanDisk
Dle serveru X-bit labs by se společnost Seagate mohla pokusit koupit firmu Sandisk, což by ostatně nebyl nelogický krok. Seagate jako největší výrobce tradičních pevných disků na světě by mohl mít zájem o SanDisk, který se zase zabývá SSD...
Dle serveru X-bit labs by se společnost Seagate mohla pokusit koupit firmu Sandisk, což by ostatně nebyl nelogický krok. Seagate jako největší výrobce tradičních pevných disků na světě by mohl mít zájem o SanDisk, který se zase zabývá SSD (Solid State Drive) založených na flash pamětech.



Tato informace má původ na Flash Memory Summit v kalifornské Santa Claře, kde je SanDisk platinový sponzor. Již dříve v tomto roce se objevily zprávy, že Seagate hodlá získat podíl ve společnosti IM Flash, která je společným podnikem Intelu a Micronu a také se měl zajímat o výrobní kapacity firmy Hynix Semiconductor, která nedávno oznámila uzavření své oregonské továrny v Eugene. A navíc se Seagate nechal slyšet, že chce vstoupit na pole SSD v roce 2009, avšak zatím se hodlá zabývat pouze firemními zákazníky a ne koncovými uživateli.



SSD vlak se pomalu rozjíždí a firma jako Seagate nemůže zůstat pozadu, protože ať chce, nebo ne, SSD jsou tu a užírají prostor na trhu tradičním pevným diskům, i když zatím pouze minimálně. Právě proto zatím snad ani není třeba rozsáhle investovat, ale kompletně tento trh ignorovat by se také nemuselo vyplatit.

Seagate na zprávy o akvizici SanDisku zatím nereagoval.

Zdroj: X-bit labs