Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate si pro SMB připravil 8TB zařízení NAS

30.3.2009, Jan Vítek, aktualita
Seagate si pro SMB připravil 8TB zařízení NAS
Nový NAS systém, tedy Network-Attached Storage BlackArmor NAS 440 od společnosti Seagate, byl touto firmou uveden jako ideální řešení pro trh SMB (Small and Medium Businesses). Výrobce jej tedy předurčil především malým podnikům. Zařízení...
Nový NAS systém, tedy Network-Attached Storage BlackArmor NAS 440 od společnosti Seagate, byl touto firmou uveden jako ideální řešení pro trh SMB (Small and Medium Businesses). Výrobce jej tedy předurčil především malým podnikům.



Zařízení pracuje s operačním systémem Linux, což není u takových modelů nic výjimečného a nabízí kapacitu až 8 TB. Jinak si můžeme objednat i verze s "pouhými" 2 TB. Seagate zde využívá dle svých materiálů (PDF) vlastní pevné disky Barracuda 7200.11 a v 8TB NAS systému budou celkem čtyři.

Disky je možné díky rámečkům jednoduše a rychle vyměnit a samotný box se připojuje pomocí dvou Gb Ethernetových rozhraní a dále nabízí tři porty USB 2.0 vzadu a jeden vepředu pro externí disky, tiskárny či UPS. Podporovány jsou síťové protokoly CIFS, NFS, HTTP, HTTPS, FTP, Bonjour a Microsoft Rally. Disky se pak mohou konfigurovat do polí RAID 0, 1, 10, 5 či JBOD a pro multimediální využití slouží server iTunes a také digital media server DLNA.

S boxem a disky dostanete také externí napájecí adaptér a software BlackArmor Backup. Starší modely s kapacitou 2 - 6 TB jsou již na trhu za ceny od 800 do 1700 USD. Model s 8TB prostorem má přijít brzy, ale cena zatím nebyla uvedena.

Zdroj: TZ Seagate