Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate začíná dodávat první hybridní pevné disky pro notebooky

8.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
Seagate začíná dodávat první hybridní pevné disky pro notebooky
Společnost Seagate se přidává na trh s hybridními pevnými disky, tedy pevné disky nabízející flash paměť pro nejčastěji používané data, čímž se sníží spotřeba urychlí výkon. Název nových disků je Momentu 5400 PSD a vzhledem k tomu, že jsou...
Společnost Seagate se přidává na trh s hybridními pevnými disky, tedy pevné disky nabízející flash paměť pro nejčastěji používané data, čímž se sníží spotřeba urychlí výkon. Název nových disků je Momentu 5400 PSD a vzhledem k tomu, že jsou 2,5“ faktoru, tak primární využití najdou především v noteboocích. Společnost Seagate prozatím vypustí modely s kapacitou 80GB, 120GB a 160GB a záruka těchto hybridních pevných disků (HDD) bude pět let.



Skloubena je tak výhoda solid state drives disků a cenově zajímavé skladovací kapacity klasických disků. Velikost flash paměti činí 256MB a disky nabízí 8MB cache. Konektivita je řešena skrze Serial ATA rozhraní. Společnost v prezentující zprávě uvádí snížení doby bootování z 40s na 32s a průměrnou spotřebu z 0,75 Wattu na 0,45 Wattu, nicméně tyto čísla je nutné brát s rezervou. Disk by pak měl vydržet náraz až 900G a disky jsou primárně předurčeny pro operační systém Windows Vista, což je však pouze další marketingová kampaň. Jak již bylo zmíněno v nadpise, tak nové pevné disky Momentu 5400 PSD vstupují do prodeje a Seagate začíná rozesílat disky do obchodů.

Zdroj: Laptoplogic