Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.6.2023, Milan Šurkala, aktualita
Světem kryptoměn otřásají problémy dalších platforem pro investování, nákup a prodej. Po pádu FTX má dosti podobný problém i Binance a americká komise SEC si posvítila i na Coinbase. Obě platformy mají na stole žalobu.
Akuh (1106) | 9.6.20231:53
"V případě Coinbase jde o to, že společnost dovoluje svým zákazníkům obchodovat se 13 kryptoměnami, pro které měla být registrována, neboť jsou považovány za cenné papíry, jenže nebyla.­"
Ono to není zas tak černobílé... coinbase neví zda se má registrovat, když to zkoušely, pro jistotu, SEC je poslal někam.
Nikdo jim neřekl jaká jsou pravidla. Doslova se ptaly SEC co mají dělat, nedošla odpověď. Burzy volají po jasné regulaci, proto ostatně se zvažuje, že se některé přemístí do EU. V USA nikdo neví jestli měly nebo neměly být registrovaný, protože legislativa není jasná.

Pikantní je, že coinbase je veřejně obchodovatelná společnost sama. To znamená že jako taková už je regulovaná SEC ­(ale jinak než jako je regulovaná burza­). Aby mohla bejt firma veřejně upsaná musí splnit řadu podmínek a na to to dohlíží SEC. V okamžiku kdy jim SEC dal razítko na to jít public, tak tím vlastně řekl že co dělají je co ví ok...
Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 9.6.20231:30
No, když se tu píše kdo koho žaluje, tak by se tu mohlo i zmínit že v praze právě probíhá bitcoinerská konference aspirující na to být největší v evropě...
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1651) | 8.6.20236:32
"Nějak nám tu tak začínají docházet kryptoměnové společnosti, které by na krku neměly menší či větší problém s podvody.­"

Tak logicky, vzhledem k tomu, že celé kryptoměny jsou jen lidstvu a planetě škodící podvod.
Odpovědět0  3
DarkRichelieu (1234) | 8.6.202315:31
Skončí tyhle kryptoměny a začnou kryptoměny centrálních bank, pak už se z toho nevykroutíme.
Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 9.6.20232:05
Což je dost nesmyslné prohlášení. Nebudu hájit všechny, protože mě zajímá pouze bitcoin. To zda mají smysl ostatní, nevím, nezajímá mě.
Škodí btc lidstvu? Zcela určitě ne. Naopak, pomáhá. Pomáhá financovat elektřinu do odlehlých oblastí. pomáhá utíkajícím před válkou vzít si sebou úspory, pomáhá s odporem proti totalitním režimům v podobě neblokovatelných transakcí pro lidskoprávní aktivisty... Tvrdit že bitcoin škodí lidstvu jasně ukazuje že o problematice nevíš zhola vůbec nic.

To že škodí planetě je také do značné míry nepřesné. Protože pomáhá vyrovnávat nestabilní zdroje rychle reagující zátěží, snižuje emise metanu, vytváří incentivy pro větší nasazení obnovitelných zdrojů...
Odpovědět1  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.