Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Setkání uživatelů PDA LOOX 600 se zástupcem FSC

10.7.2003, Pavel Bureš, článek
Setkání uživatelů PDA LOOX 600 se zástupcem FSC
V restauraci Čertovka v Praze 3. července proběhlo setkání skalních příznivců a uživatelů kapesního počítače LOOX 600. Na akci si uživatelé vyměňovali zkušenosti ohledně používání počítače, technologie Bluetooth a kapesních počítačů vůbec.
Jaká byla náplň setkání?
  • Nastavení a provozování internetového připojení přes Bluetooth mobilní telefon
  • Další využití Bluetooth
  • Praktické testování GPRS CompactFlash karty
  • Operační systém Pocket PC 2002 End User Update 3
  • Upgrade na operační systém Pocket PC 2003
  • Spokojenost s úrovní servisu a podpory (ze strany Fujitsu Siemens Computers i servisních organizací)
  • Náměty pro připravovaného nástupce - kapesní počítač Pocket LOOX 610
Setkání začalo v 18,00 příchodem Martina Sahuly, poslední účastníci odešli ve 21,30. Na začátku všichni zúčastnění obdrželi CD s opravami operačního systému a doplňujícími informacemi, leták informující o podmínkách přechodu na Pocket PC 2003 a dotazník, jak by měl ideálně vypadat LOOX 610.

Docela velkou část setkání zabrala diskuse o potížích s počítačem a Pocket PC. Například bylo zjištěno, že u několika PDA nelze načíst paměťovou kartu po zapnutí počítače, musí se vkládat před spuštěním. Chyba, vzniklá obnovením informací ze zálohy, kdy se elektronická pošta stahuje pouze do ActiveSync účtu, nikoli do účtů uživatelem vytvořených, je pravděpodobně způsobená chybou v operačním systému Microsoft Pocket PC 2002 a ActiveSync jako jeho součásti. Při zatuhnutí programu ActiveSync pomůže ukončení všech nepotřebných aplikací. Nový upgrade řeší mnoho problémů, např. nesmyslné vybíjení baterie. Všechny patche a kompletní podporu naleznete na stránkách http://www.pocket-loox-www.com/. Pokud budete chtít synchronizovat PDA pomocí Bluetooth, můžete, komplikovanějšímu nastavování se ovšem nevyhnete. Na PDA LOOX 600 se zatím nepodařilo rozchodit Familiar Linux; byla použita verze pro HP iPAQ a další volně dostupné distribuce, ale přesto není možné Linux nainstalovat, pravděpodobně kvůli odlišnosti HW.




Diskuse v plném proudu

V novém Flash updatu nalezneme vylepšený systém zálohování - uživatel si sám zvolí, co je pro něj důležité, tedy jaké databáze či aplikace chce zazálohovat. Pro LOOXe je již k dispozici GPS modul, již delší dobu se ale čeká na dodání map pro ČR. Jedná se o produkt Tom Tom Navigator.

Při přechodu na Pocket PC 2003 bude dostupných několik jazykových variant: angličtina, němčina, francouzština, italština a španělština. Zákazníci, kteří zakoupí LOOX v termínu od 23.5.2003 do 23.9.2003 a zaregistrují se na stránkách http://www.fujitsu-siemens.com/pocketloox, budou moci ze stránek stáhnout speciální kupón. Ten po vyplnění odešlou poštou či faxem na uvedenou adresu nejpozději do 24.11.2003. Po zaplacení manipulačního poplatku 26 USD jim bude zaslán balíček s instalačními disky. Zákazníci, kteří si zakoupí LOOX po výše uvedeném termínu a budou mít zájem o upgrade, si budou muset na uvedené adrese v e-shopu upgrade za 64,99 USD zakoupit.

Bližší podrobnosti včetně výsledků ankety naleznete v této diskusi, nebo mi můžete zaslat e-mail s dotazem.

Fotografii poskytl p. Milan Švec, za což mu velmi děkuji. Všechny fotografie, bez úprav, přímo z přídavného foťáčku k LOOXu naleznete na adrese http://milansvec.com/LOOXmeeting.htm.