Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Zneužívání dominantní pozice na mobilních operačních systémech vadí mnoha společnostem, a to jak u řešení Apple, tak i Googlu. V případě druhé společnosti tu máme žádost o náhradu škody vznesenou na Google českým Seznamem.
honza1616 (3712) | 15.12.202015:18
až bude Seznam umět to co Google,
a až bude Seznam mít vlastní OS, tak at si diktuje co chce, jiank pokud chce mít své aplikace v telefonech s Androidem, at se řídí pravidly GooglePlay
Odpovědět0  0
Neverminde (369) | 11.12.202011:34
Android je Googlu ne? Tak si goole se svim prolizecem a androidem muze delat co chce ne? AZ si seznam udela vlastni system pro mobily a budou ho vyrobci plne vyuzivat muze pak rvat :D
Odpovědět6  3
doriel (497) | 11.12.202011:53
A navíc seznam prohlížeč taky stojí na chromiu, což je od googlu :­) nám to dostává pěkné obrysy ta žaloba, a už dlouho poměr vyhledávání na seznamu klesá ­(zahraniční zdroj https:­/­/qz.com­/1752541­/czech­-search­-engine­-seznam­-beat­-google­-until­-android­-came­-along­/­)

seznam engine:
https:­/­/cs.wikipedia.org­/wiki­/Seznam.cz_prohl%C3%AD%C5%BEe%C4%8D
Odpovědět0  0
foxem (29) | 11.12.20209:24
Nepouzivam Seznam, je to banda liberarnich defek ktere desinformuji hure nez CT. Sorry, ale seznam by mel zalezt zpet pod kamen. Stejne to pouzivaj jen duchodci a rikaj tomu internet :D

Ne za me seznam nema narok a jeste by mel dostat pokutu za jejich drze naroky. Jejich sluzby jsou velmi nekvalitni a stoji z dev point of view za obrovske riziko.

Nazdar a hezky den
Odpovědět6  5
souhlas, petici proti cenzuře Daniela Vávry jsi podepsal ?
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1523) | 11.12.20207:15
"Podle Seznamu Google podmiňuje přístup k obchodu Google Play ­(což je velmi důležitá součást Androidu­) využíváním jeho vyhledávače­" tak toto je čistý výmysl, google ten vyhledávač nenutí, přístup k play má každý i bez toho, snad seznam neuspěje. Je to tak 10let co jsem opustil jeho mail, jak mi řekli jak u nich debilně funguje filtr a jak mohu na 50% vyřešit to co jsem potřeboval.
Odpovědět5  0
Choakinek (1631) | 10.12.202023:43
No vida a v jiných případech se stačí zaštítit existencí viru a vaší firmu či aktivitu vám stát rovnou zavře, zatímco jiným subjektům to nechá otevřené a protože jde o šíření viru, nikdo žádné zneužití dominantního postavení řešit nebude.

Spravedlnost je dnes už jen jakési téma z pohádek, bohužel.
Odpovědět0  5
JUWARE (492) | 11.12.202017:21
Ač si plně uvědomuji, že se společnost Google rozhodně nechová jako svatoušek, tak v tomto směru fandím rozhodně jemu, než Seznamu. Připadne mi, že se v Seznamu chovají a křičí, že někdo něco dělá a to se nesmí, protože to chtějí dělat jen oni, ale nemohou. Osobně bych pokutoval Seznam, za vkládání jejich software do instalací, kde zprvu ani nebylo na výběr, jestli to chcete nebo ne. Teď už tam ta možnost je, ale často snadno přehlédnutelná. Nemluvě o tom, že pravidelně způsobuje na počítačích problémy.
Seznam sám se snaží tvrdě eliminovat konkurenci a na tu na kterou nemá kapacity, tak chce alespoň vydírat za to, že je větší, než on. Ze strany Google bych Seznamu nezaplatil ani korunu, do soudní pře bych šel a ještě žádal při nejmenším veřejnou omluvu, nebo finanční odškodnění.
Tímto jsem rozhodně nechtěl říct, že by Google nikdy nebyl zcela bez viny, ale že Seznam zrovna nemá nárok cokoliv žádat, natož 9 miliard korun.
Odpovědět2  1
Souhlas, mě ještě google nějak neomezuje a nemaže mi příspěvky, což u Seznamu a Novinkách se říct nedá.
Odpovědět0  0
Tak tady to máte, Lukačevič už se vidí po boku EU poslanců jak bojuje za pravdu a lásku a demokracii. A teď to osolil té zlé americké firmě a určitě to vyhraje, protože EU soudy rozhodují přece proti těm fuj fuj americkým firmám, které znečištují ovzduší CO2 a dostatečně nepodporují LGBT a BLM. I facebooku zatnou tipec, pokud nebude skákat tak jak EU komise píská.
Odpovědět5  4
DarkRichelieu (1240) | 10.12.202021:44
Vždyť Seznam se zasekl v čase, funkční věci jako spolužáci zlikvidoval a nerozvíjel. Fotky si u něj nejde zálohovat, nebo má něco jako Seznam Foto ? Seznam Disk ?. Třeba jakousi takovou českou konkurenci YouTube, taky zmasakroval a udělal ze Streamu jen torzo jeho potenciálu. Zprávy jsou hodně levicově a eurohujersky zaměřené, korektně: převládajícímu spíše liberálnímu úhlu pohledu ­(kdyby ze sebe udělali FOX, tak zaplní díru v celém visegrádském prostoru a ještě dostanou sponzoring od Kremlu a Pekingu, nebo by z něj byli minimálně obviňováni­). Vyhledávač naprostá tragédie ­(jen tak ze srandy jsem dal vyhledat UFO, na Seznamu těžká bída jak z 90 let ­(i čínský BAIDU by mi dal relevantnější data­) a Google mi dokonce vpálil paradoxně odkaz na televizeseznam, takže s čím chce jako konkurovat proti Googlu ?
Odpovědět12  0
doriel (497) | 11.12.202010:52
Hezky napsané, máte můj plus :­) A není to tak, že Google paradoxně žaluje firma, která používá email engine od Googlu? :D mám takový pocit, že seznam mail už dávno není jejich vlastní webová služba. Ale možná se pletu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.