Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SGI a Microsoft navázali spolupráci při vývoji výkonných clusterových systémů

17.1.2007, Jan Vítek, aktualita
SGI a Microsoft navázali spolupráci při vývoji výkonných clusterových systémů
Společnosti Silicon Graphics a Microsoft se dohodli na spolupráci, která se bude týkat clusterových systémů SGI Altix XE, jež jsou založeny na čtyřjádrových a dvoujádrových procesorech Intel Xeon. Pro ty Microsoft poskytne Windows Compute...
Společnosti Silicon Graphics a Microsoft se dohodli na spolupráci, která se bude týkat clusterových systémů SGI Altix XE, jež jsou založeny na čtyřjádrových a dvoujádrových procesorech Intel Xeon. Pro ty Microsoft poskytne Windows Compute Cluster Server 2003, od čehož si slibuje zpřístupnění těchto systémů širšímu počtu zájemců.


Altix XE240

„Zákazníci se u pracovních procesů potýkají s komplexností práce na různých operačních systémech. SGI nyní nabízí řešení, které překlene tuto mezeru v součinnosti,“ říká Dennis McKenna, výkonný ředitel společnosti SGI. Platforma Windows, která je jádrem mnoha těchto pracovních procesů, v kombinaci s našimi profesními zkušenostmi v oblasti vysoce výkonných počítačových systémů dává další možnost rozšíření na tyto trhy. Po připojení řešení SGI Altix XE s procesory Intel Xeon a servery Windows Compute Cluster Server k našemu stávajícímu portfoliu je naším cílem poskytovat řešení, která jsou transparentní napříč různými pracovními procesy a umožňují zpřístupnění vysoce výkonných počítačů na mnohem širšímu trhu za nižší náklady pro majitele.”

Platforma Windows Compute Cluster Server umožňuje umístit, řídit a integrovat v rámci stávající infrastruktury a nástrojů a dává vědcům a technikům možnost soustředit se na samotný výzkum nebo model místo na počítačový kód. Servery Windows Compute Cluster budou k dispozici pro kompletní řadu SGI Altix XE od března tohoto roku. Cena byla stanovena tak, že nemá překročit 3500USD za uzel. Pro více informací využijte link na zdroj článku.

Zdroj: SGI