Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon nabídne ventilátory s modulárním systémem kabeláže

27.2.2009, Jan Vítek, aktualita
Sharkoon nabídne ventilátory s modulárním systémem kabeláže
Německá firma Sharkoon tu a tam přijde s novinkou ze světa chlazení, aby se nějak odlišila od zbytku výrobců. Pamatovat můžeme na ventilátory s lopatkami připomínajícími povrch golfových míčků, čímž se mělo zlepšit proudění vzduchu. Nyní...
Německá firma Sharkoon tu a tam přijde s novinkou ze světa chlazení, aby se nějak odlišila od zbytku výrobců. Pamatovat můžeme na ventilátory s lopatkami připomínajícími povrch golfových míčků, čímž se mělo zlepšit proudění vzduchu. Nyní to jsou modely Silent Eagle SE v 80mm a 120mm provedení s modulární kabeláží.



To znamená, že při výběru mezi třípinovým konektorem a Peripheral Power nebudeme muset využívat redukci, která možná zbytečně celý kabel prodlužuje, ale jednoduše si vybereme ten pravý kabel. Jedná se tedy o velmi jednoduchou, přesto zajímavou úpravu a navíc kabely nejsou pouze dva, nýbrž čtyři.
Jeden z nich (čtyřpinový) je určen do základní desky a zbývající tři do Peripheral Power. Ty se liší dodávaným napětím a u 7V verze si můžeme všimnout, že Sharkoon využívá rozdílu mezi 12V a 5V větvemi, což není zrovna ideální řešení, ale budiž.

80mm modely se otáčejí maximální rychlostí 2000RPM a v závislosti na zapojení mají hlučnost mezi 6,5 - 22 dBA. 120mm modely mají maximálně 1200 RPM a při nich hlučnost 20,5 dBA. I zde se také dočkáme speciálního povrchu lopatek s prohlubněmi a dále s tlumicími gumovými trny pro montáž. Doporučená cena činí 11 euro pro 80mm a 13 euro pro 120mm verze a nakonec je v nabídce speciální 60cm kabel (standardní mají 30 cm) za 2,5 eura.

Mimochodem, tato firma se předvede v Hannoveru na CeBITu v hale 24, box C23.

Zdroj: TZ Sharkoon