Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon nabízí box pro 2,5" HDD s RFID ochranou

16.1.2008, Jan Vítek, aktualita
Sharkoon nabízí box pro 2,5" HDD s RFID ochranou
Společnost Sharkoon si tentokrát vzala na mušku bezpečnost našich dat v mobilních úložištích a představila HDD box Swift-Case Securita. Ten je určen pro 2,5" pevné disky s rozhraním Serial ATA a využívá technologii RFID (Radio Frequency...
Společnost Sharkoon si tentokrát vzala na mušku bezpečnost našich dat v mobilních úložištích a představila HDD box Swift-Case Securita. Ten je určen pro 2,5" pevné disky s rozhraním Serial ATA a využívá technologii RFID (Radio Frequency Identification) pro ochránění před neoprávněným přístupem.



Box je vyroben z hliníku s broušeným povrchem, jenž má za úkol disk chránit i chladit. Přístup k datům je pak umožněn pomocí klíče, s nímž jednoduše přejedete před senzorem zařízení, jinak není disk operačním systémem vůbec rozpoznán. Rádiová frekvence je sama také chráněna 128bitovým AES klíčem a zařízení podporuje až tři disky, které v něm můžete libovolně prohazovat. A pokud je připojíte přímo k počítači bez využití boxu, pak jsou vaše data pochopitelně také v bezpečí. Při ztrátě 'klíčenky' si nemusíte zoufat, k dispozici je ještě jedna náhradní.



Připojení boxu je realizováno přes rozhraní USB 2.0 a napájení pomáhá další USB kabel. Mezi podporované systémy patří Windows 2000/XP/Vista (32 bit), Mac OS 9.x/10.x a Linux 9.1 a výš. Vedle dvou klíčů najdete v příslušenství kabeláž, šroubovák, obal pro přenášení a manuál. Doporučená maloobchodní cena Swift-Case Securita činí 34 Euro.

Zdroj: TZ Sharkoon