Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharp: notebook s šestihodinovou výdrží baterií

6.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Sharp: notebook s šestihodinovou výdrží baterií
Sharp dnes oznámil, že jeho nový notebook M4000 Widenote začíná naplňovat vize Intelu o noteboocích s osmihodinovou dobou provozu. Tento pozoruhodný kousek tvořící ultra přenosnou soustavu nabídne více než 6 hodin provozu baterií, čímž se...
Sharp dnes oznámil, že jeho nový notebook M4000 Widenote začíná naplňovat vize Intelu o noteboocích s osmihodinovou dobou provozu. Tento pozoruhodný kousek tvořící ultra přenosnou soustavu nabídne více než 6 hodin provozu baterií, čímž se řadí mezi (co se doby provozu týče) nejvýkonnější kousky. Notebook M4000 Widenote bude samozřejmě založen na Intelově platformě Centrino. Co se procesoru týče, tak se bude jednat o Pentium M 740 na 1,73Ghz. Displej bude mít úhlopříčku 13,3 palce.




Sharp uvádí, že zvýšená doba provozu není dosažena přidáním dalších baterií či zvýšením jejich kapacity, ale mnohem flexibilnější správou výkonu a energie. "Advanced Power Management" dovoluje rozšířit řízení kontroly spotřeby notebooku nad dalšími zařízeními. Týká se to údajně LCD displeje (jas, podsvícení a obnovovací kmitočet), harddisku, optické mechaniky, bezdrátového síťového adaptéru, zvuku, výkonu CPU či standby režimů. Uživatelé dostanou tři konfigurovatelné profily řízení výkonu. Váha bude pouze 1,7kg. Obsažený harddisk bude mít kapacitu 80GB a součástí bude i DVD vypalovačka. Notebook bude k dostání koncem tohoto měsíce za cenu 45000Kč ($1800).

Zdroj: www.tomshardware.com