Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharp obdržel značku EU Eco-label pro své LCD televizory

23.11.2006, Jan Vítek, aktualita
Sharp obdržel značku EU Eco-label pro své LCD televizory
Za udržení ekologického standardu svých LCD televizorů obdržela firma Sharp ocenění Evropské komise EU Eco-label. To se týká nové produktové řady SA, která čítá celkem 30 modelů. Sharp je tak stále jediným výrobcem chlubícím se touto specifikací....
Za udržení ekologického standardu svých LCD televizorů obdržela firma Sharp ocenění Evropské komise EU Eco-label. To se týká nové produktové řady SA, která čítá celkem 30 modelů. Sharp je tak stále jediným výrobcem chlubícím se touto specifikací. Už od roku 1992 totiž Evropská komise uděluje ocenění „ekologická značka EU“ výrobkům a službám, které splňují jasně definovaná kritéria.


Televizory Sharp si toto ocenění vysloužily především díky svým nízkým nárokům na el. energii jak v zapnutém stavu, tak v pohotovostním režimu. Zároveň jejich konstrukce umožňuje snadnou recyklaci a že použité materiály jsou šetrné k životnímu prostředí. Sharp toto vidí jako jedinečnou obchodní příležitost v oblasti, která se jistě bude dále zpřísňovat. V srpnu tohoto roku otevřel Sharp v Kamejamě (Japonsko) novou továrnu na LCD televizory, která dodržuje přísné standardy týkající se životního prostředí. Jedna třetina elektrické energie určené pro výrobu se generuje ve výtopnách a elektrárnách na zemní plyn a odpadní teplo se využívá pro klimatizaci, ohřev vody a výrobu páry. Dále zde také napomáhá fotovoltaický systém o kapacitě 5,15MW na ploše 47 000 m2.

Zdroj: Sharp