Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharp prezentuje finanční výsledky

1.11.2007, Marek Štelčík, aktualita
Sharp prezentuje finanční výsledky
Společnost Sharp prezentovala finanční výsledky k 30. srpnu za uplynulých šest měsíců. Nezapomněla zdůraznit, že se společnost Sharp rozhodla soustředit na jedinečnost svých produktů a podpořit vývoj vhodných technologií a zařízení umožňujících...
Společnost Sharp prezentovala finanční výsledky k 30. srpnu za uplynulých šest měsíců. Nezapomněla zdůraznit, že se společnost Sharp rozhodla soustředit na jedinečnost svých produktů a podpořit vývoj vhodných technologií a zařízení umožňujících vznik takovýchto výrobků. V následujícím odstavci uvedeme konkrétní příklady výrobků, na které společnost tak sází.
V oblasti spotřebních produktů pracovala společnost na vzrůstu prodeje barevných LCD televizí. Rozšířeno bylo portfolio produktů o šest modelů s velkou úhlopříčkou, které využívají nové technologie, včetně Double-Speed 120-Hz Frame Rate Conversion umožňující zobrazit 120 snímků za vteřinu. V segmentu malých a středních LCD displejů společnost zvýšila prodej LCD komponent pro mobilní zařízení.



Celkově se snažila společnost aktivně podporovat technologické inovace a redukci nákladů.
To vše ve výsledku znamenalo, že v uplynulém období zaznamenala společnost Sharp čistý domácí příjmy z tržeb 784,2 miliard jenů, což je o 10,3% více než za stejné období loňského roku, a čistý příjem z tržeb v zámoří 856,6 miliard jenů (nárůst o 13,5%). Zisky společnosti ovlivnily například zvýšené náklady způsobené spuštěním výroby LCD televizí v zámoří a menší zisk je také způsoben nedostatkem a následným nárůstem cen surovin pro výrobu solárních panelů.

Zdroj: Sharp