Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shodíte je všechny?

22.9.2003, Pavel Bureš, článek
Shodíte je všechny?
Simulátorů bowlingových drah pro kapesní počítače není mnoho. Ty, o kterých má cenu mluvit, lze spočítat na prstech jedné ruky. Jako blesk z čistého nebe se potom jeví fakt, že se na mnoha softwarových portálech před několika dny objevil program 300 Bowl, o kterém můžeme bez nadsázky říci, že patří mezi lepší ve své kategorii, není-li dokonce nejlepší.
Ve staženém ZIP archivu najdete několik .prc souborů, každý pro jinak vybavené PDA. Nejvybavenější verzi s podporou HiRes na Palm OS5 a digitálního zvuku ocení převážně herní fajnšmekři, ale i sváteční hráči si vychutnají skvostnou grafiku a líbivý zvuk.

Po instalaci hry do PDA a jejím spuštění se nejdříve zobrazí část dráhy a nabídka po pravé straně displeje. Jako první doporučuji podívat se do nastavení, kde lze změnit obtížnost, animace, hlasitost zvukového doprovodu a naolejování dráhy, což je velice zajímavá věc. Pokud nastavíme tuhle hodnotu na maximum, hra se stává obtížnější a koule nás přestává poslouchat.




Nyní nás bude zajímat položka New Game. Lze hrát jen sám se sebou, proti počítači nebo se skutečným protihráčem, u kterého (stejně jako u hry samotné) lze nastavit osm stupňů obtížnosti. Hod, resp. vedení koule na začátku dráhy je snadné nejen díky přesnosti stylus, ale hlavním důvodem je velká hrací koule.

V horní části displeje se zobrazuje tabulka s výsledky a rozmístění kuželek s vyznačením ještě stojících.




Výtečné grafické zpracování, dostatečně realistická a hlasitá hudba, automatické ukládání pozice, to jsou klady 3OO Bowl. Nevýhodou může být pro někoho vysoká cena, mě vadilo časté zamrzání na Palm OS4 strojích následováno po několika vteřinách soft resetem.