Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shopify se připojuje ke kryptoměně Libra od Facebooku, zatímco jiní utíkají

23.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Shopify se připojuje ke kryptoměně Libra od Facebooku, zatímco jiní utíkají
Kryptoměnu Libra od Facebooku, resp. jeho dceřinné společnosti Calibra, zpočátku podporovalo velké množství zavedených společností. Mnoho se však od projektu odvrátilo. Shopify jde proti proudu a naopak se připojuje.
Společnost Shopify, gigant v oblasti e-commerce, jde proti proudu a rozhodla se připojit k projektu kryptoměny Libra od společnosti Calibra, jež je dceřinnou firmou Facebooku. Konsorcium Libra Association bylo ze začátku tvořeno spoustou známých firem, které napovídaly, že by se mohlo jednat o něco opravdu promyšleného a životaschopného. Jenže časem začaly právě ty společnosti, které celému projektu dávaly kredibilitu, mizet. Z projektu odstoupily firmy Mastercard, Visa, eBay, PayPal a Stripe, tedy zejména ty stěžejní finanční společnosti. Od té doby bylo tak trochu ticho po pěšině.
 
Shopify Libra
 
To se teď mění a naopak se Libře vlévá trochu krve do žil. Společnost Shopify je velkým jménem v oblasti e-commerce a její hlavní ideou je to, že stávající bankovní systémy nejsou úplně ideálně fungující ve všech zemích a internetové obchody dnes směřují k eliminaci omezení státními hranicemi. Jenže platební systémy tomu nejsou plně uzpůsobeny, a právě to se má změnit. Libra má pomoci usnadnit nakupování v zahraničních e-shopech a zemích, kde je online nakupování ještě v plenkách. Má jít také o zajištění soukromí a bezpečnosti dat zákazníků, stejně jako o jasnou strukturu poplatků.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.