Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SHWallpaper - 22. kolo AMD vs. Intel: vyhodnocení

30.3.2010, Jana Běhalová, soutěž
SHWallpaper - 22. kolo AMD vs. Intel: vyhodnocení
V únoru proběhlo v pořadí již 22. kolo tvůrčí soutěže SHWallpaper, tentokrát s tématikou AMD vs. Intel. Do finálové ankety postoupilo celkem deset wallpaperů, o třech nejlepších rozhodli svými hlasy čtenáři Světa hardware. Sponzorem byla společnost AMD.
SHWallpaper je naše soutěž o nejlepší wallpaper. V únoru jste se mohli zúčastnit 22. kola na téma:


AMD vs. Intel


Hlavní cenou pro vítěze byl procesor AMD Phenom II X4 965 BE.




Galerie zařazených wallpaperů



V hodnoticí anketě jste rozhodli o finálním pořadí následovně:





1. místo: Michal Dušek alias slate





Grafikou se zabývá profesionálně už přes 10 let, v současné době se však zaměřuje na podnikání v oblasti prodeje hardware.

„Nějaký čas jsem pracoval jako grafik na jednom herním projektu, který bohužel skončil na nedostatku financí. Pokud by se mi naskytla příležitost, rád bych na nějakém projektu znovu pracoval. Nyní je grafika pouze mým koníčkem. Občas nakreslím nějaký wallpaper nebo interiér bytu.“

Wallpaper Kostky je už jeho třetím. Námět ho napadl, když hrál se synem Člověče nezlob se. „Na kostce pro děti jsou místo teček obrázky. Tím si loga AMD a Intel o své místo přímo řekly."





2. místo: Miroslav Kolář alias Lugh03





Soutěže se zúčastnil už potřetí. Vystudoval VOŠ filmovou, obor animace, a několik let se živil grafickými pracemi a úpravou fotografií. V současné době studuje farmacii, grafika však stále zůstává jeho velkým koníčkem.

"Je to můj kůň - ostatně něco neustále kreslím nebo maluji už odmalička. Co se týká technik, mám nejradši tužku, uhel, pastel a photoshop. A co se týká témat, tak ilustrace k příběhům a na zadané téma - např. wallpaper a retuše hodně starých fotografií."

Studijní obor farmacie byl také hlavním zdrojem inspirace pro jeho wallpaper, v němž zobrazil souboj AMD vs. Intel na buněčné úrovni. Při práci ve škole je jeho stěžejním nástrojem mikroskop, a tak se není čemu divit, že ho má doslova "plnou hlavu".

"Napadlo mě, že věčný souboj některých zastánců jedné či druhé strany je vlastně taková žabomyší válka, a i když jsem zvažoval namalovat souboj žáby s myší, šel jsem ještě dál ad absurdum, až jsem skončil pod mikroskopem."





3. místo: Pavel Mucha alias lemplik





Grafice se věnuje teprve krátce, prozatím pracuje jako zásobovač v jedné strojírenské firmě. Inspiraci pro své výtvory hledá většinou ve vlastní fantazii. Soutěže SHWallpaper se zúčastnil poprvé, ale určitě ne naposledy.

"Grafika je můj nový koníček, věnuji se jí asi 3 možná 4 měsíce a víceméně z důvodu, že jsem se rozhodl pokusit se udělat hru a nesehnal nikoho, kdo by byl ochoten zajistit grafickou část, tak jsem se do toho pustil sám."

"V rámci zdokonalování dovedností je každá soutěž výborná. Člověk má možnost zhlédnout nápady a provedení jiných účastníků a poučit se z nich, nemluvě o často inspirujících komentářích."





Výhercům gratulujeme!

Wallpapery byly s uvedením autorů umístěny na stránku s těmi nejlepšími z jednotlivých kol soutěže.