Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SHWallpaper - spuštěno 12. kolo: Génius

1.8.2008, Karel Polívka, soutěž
SHWallpaper - spuštěno 12. kolo: Génius
Máme tu 12. kolo naší soutěže SHWallpaper. Téma je tentokrát: Génius. První místo bude odměněno tabletem Genius G-Pen M609 v ceně 3 250,- Kč a v našem odměňovacím systému 3000 kredity. Zajímá vás, jak se zúčastnit a jak bude probíhat vyhodnocení?

Provázanost s odměňovacím systémem


Účast v soutěži je provázána s naším odměňovacím systémem, díky kterému je možné si po získání odpovídajícího množství bodů (kreditů) vybrat z dostupných odměn tu, o kterou máte zájem (počínaje tričkem s logem SHW a končíce třeba skříní Cooler Master nebo základní deskou Asus). Odměny pro autory těch nejlepších wallpaperů jsou následující:
  • 1. místo: 3000 kreditů, tablet Genius G-Pen M609
  • 2. nebo 3. místo: 1500 kreditů
  • Účast v aktuálním kole (počet wallpaperů nehraje roli): 100 kreditů


Sponzorem tohoto kola je výrobce produktů Genius

Genius je obchodní značkou taiwanské KYE Systems Corp., která je jedním z hlavních světových výrobců IT zařízení a spotřební elektroniky. Společnost KYE však nevyrábí pouze vlastní produkty pod značkou Genius, ale spolupracuje s dalšími velkými společnostmi formou OEM výroby.



Od svého založení v roce 1983 zaměstnává po celém světě na 4500 pracovníků a získala stovky prestižních ocenění za design, kvalitu a cenu. Hlavními produkty značky Genius jsou počítačové periferie typu klávesnice a myš či webkamera. Dále spotřební elektronika v čele s audio sestavami, digitálními kamerami a headsety. Za rok 2007 KYE Systems dopravil ke svým zákazníkům 46 miliónů produktů.

Více informací najdete na cz.geniusnet.com.


Kritéria pro zařazení wallpaperů

  • Přípustná rozlišení: 1600x1200, 1920x1200
  • Přípustný formát: JPG, PNG, GIF
  • Tématika: Génius
  • Musí se jednat o vlastní tvorbu:
  1. Autor se zavazuje k tomu, že do příspěvku s wallpaperem vždy napíše, zda při tvorbě použil obrázky, které nejsou jeho vlastní (ať už 1 malý nebo 10 velkých), nebo nikoli. Bez této informace nebude wallpaper zařazen.
  2. Autor se v případě použití obrázků, které nevytvořil on sám, zavazuje k jejich poskytnutí (uvedením odkazů na ně nebo vložením do přílohy v dalším příspěvku a uvedením serveru/zdroje, z kterého obrázky pochází, pokud na ně není možné odkázat).
  3. Na doložení původu použitých obrázků má autor 48 hodin od zařazení wallpaperu (ať už do sekce "Rozpracované" nebo "Upload wallpaperů do aktuální výzvy"). Pokud tak neučiní, bude mu v dalších 24 hodinách udělena karta za porušení pravidel (poprvé žlutá, pak červená) a pokud tak neučiní ani v dalších 24 hodinách, bude z aktuálního kola zcela vyřazen (nikoli pouze konkrétní wallpaper).
  • Musí mít nějakou kvalitativní úroveň (tedy žádné "čmáranice" v malování, nekvalitní fotografie apod.)
  • Musí obsahovat logo Světa hardware, přičemž může být bez přídavného textu ve spodní části "...vše ze světa počítačů" a o různé velikosti i sytosti, avšak musí být dobře rozeznatelné a mít správné proporce.
  • Mohou obsahovat umělecký podpis autora/autorů (decentní)
  • Nesmí obsahovat reklamu kromě propagace značky Genius
  • Upload musí být proveden do konce srpna 2008 zařazením do podsekce "Upload wallpaperů do aktuální výzvy"
  • Zařazení do podsekce "Upload wallpaperů" je pro účast wallpaperu v daném kole konečné (zde už jednou zařazený wallpaper nebude možné aktualizovat). Pokud si nejste jisti provedením a rádi byste před zařazením znali názory ostatních, můžete wallpaper zařadit do podsekce "Rozpracované wallpapery", kde jej můžete vylepšovat a posléze do uploadovací sekce zařadit až finální verzi.

Postup pro účast


Na našem diskuzním fóru se nachází sekce "Galerie wallpaperů - výzva pro talentované". První podsekce slouží pro vlastní upload wallpaperů, ty další jsou už jednotlivé galerie (kde už není možné cokoli uploadovat). Váš postup tedy bude následující:

1. krok: přihlásit se na diskuzní fórum Světa hardware.

2. krok: v podsekci "Upload wallpaperů do aktuální výzvy" stisknout tlačítko "Nové téma".



3. krok: objeví se standardní formulář jako v případě psaní běžného příspěvku v kterékoli jiné části fóra. Nadpis uvedete v následujícím tvaru: username_GeniusXX (čili v případě uživatele "Petr", by název souboru prvního návrhu byl: "Petr_Genius01", dvojčíslí značí pořadí očíslování návrhu od jednoho uživatele), do těla zprávy zkopírujete to samé jako je uvedeno v nadpisu (tedy username_GeniusXX)


- pro zvětšení klikněte -

4. krok: ve spodní částí formuláře pojmenované jako "Další volby" stisknete tlačítko "Spravovat přílohy". Objeví se následující formulář:



5. krok: zde stisknete první tlačítko "Procházet" a vyberete soubor, který je tím návrhem, jenž chcete do galerie zařadit. Následně stisknete tlačítko "Nahrát", čímž se soubor k právě zakládanému tématu přířadí (doprovázejíc oznámením "Uploaduji soubor(y) - Počkejte prosím"). Po provedeném uploadu už můžete toto okno zavřít (buď stisknutím křížku v pravém horním rohu, nebo stisknutím tlačítka "Zavřít toto okno" v jeho spodní části).

6. krok: teď už stačí pouze stisknout tlačítko "Vytvořit nové téma" a to je pro příjem vše. Pokud budou splněna kritéria pro zařazení, bude následně návrh do odpovídající galerie přesunut.

Wallpapery s tématikou Génius můžete už teď do uploadovací sekce zařazovat. Příjem bude možný do konce srpna 2008.


Hodnocení wallpaperů


1. kolo hodnocení: od 1.9.2008 do 7.9.2008 (včetně) bude možné wallpapery hodnotit a dále komentovat.

2. kolo hodnocení: od 8.9.2008 do 14.9.2008 (včetně) možné hlasovat v anketě obsahující 10 nejlépe hodnocených wallpaperů (výsledky této ankety určí konečné pořadí).

Poznámka: obě kola hodnocení budou dostupná pouze pro registrované uživatele Světa hardware a v době zařazování wallpaperů nebude možné je hodnotit.


Odměnění 3 nejlépe hodnocených wallpaperů


Kromě udělení odpovídajícího množství kreditů (účast v daném kole - 100 kreditů, 1. místo v daném kole - 3000 kreditů, 2. a 3. místo - 1500 kreditů) získají v rámci našeho diskuzního fóra odpovídající ocenění a jejich návrhy budou zařazeny (společně s uvedením autora) na samostatnou stránku, jež je přístupná skrze odkaz "Wallpapery" na hlavní stránce magazínu Svět hardware v boxíku "Speciál" v levém sloupci a zároveň pomocí miniatur nejlepších wallpaperů zobrazujících se v dolní části levého sloupce.

Specialitou tohoto kola je, že autor wallpaperu, jenž se umístí na 1. místě, získá společně s 3000 kredity i nový tablet Genius G-Pen M609 (v ceně 3 250,- Kč).


Vyhodnocení předchozích kol


Všechny wallpapery jsou k dispozici ke stažení pouze pro přihlášené uživatele (pokud ještě u nás svůj profil nemáte, můžete si jej vytvořit zde).


1. výzva: wallpapery hardware

Příjem wallpaperů byl od 14.7.06 do 18.8.06. V galerii se sešlo celkem 47 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 137 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: Keymaster
2. místo: Asson
3. místo: Bin Ladin
 

2. výzva: wallpapery sci-fi

Příjem wallpaperů byl od 21.10.06 do 30.11.06. V galerii se sešlo celkem 22 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 80 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: Asson
2. místo: pLc
3. místo: Bin Ladin
 

3. výzva: wallpapery Windows vs. Linux

Příjem wallpaperů byl od 14.6.07 do 31.07.07. V galerii se sešlo celkem 23 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 137 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: polygon_cz
2. místo: WooDoo
3. místo: Asson
 

4. výzva: wallpapery Evoluce lidstva

Příjem wallpaperů byl od 6.9.07 do 31.10.07. V galerii se sešlo celkem 5 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 164 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: Xerrog
2. místo: P@pi
3. místo: ICEBOSS
 

5. výzva: wallpapery ATI vs. NVIDIA

Příjem wallpaperů byl od 20.11.07 do 31.12.07. V galerii se sešlo celkem 28 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 163 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: Wlcek
2. místo: Kachna69
3. místo: WooDoo
 

6. výzva: wallpapery Žena a počítač

Příjem wallpaperů byl od 19.1.08 do 29.2.08. V galerii se sešlo celkem 23 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 198 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: boboco
2. místo: P@pi
3. místo: WooDoo
 

7. výzva: wallpapery Počítačový virus

Příjem wallpaperů byl od 1.3.08 do 31.3.08. V galerii se sešlo celkem 18 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 173 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: P@pi
2. místo: Kachna69
3. místo: robky
 

8. výzva: wallpapery Atari

Příjem wallpaperů byl od 1.4.08 do 30.4.08. V galerii se sešlo celkem 26 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 119 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: ILJUSIN
2. místo: Korda2008
3. místo: MaweR1cK
 

9. výzva: wallpapery Overclocking

Příjem wallpaperů byl od 1.5.08 do 31.5.08. V galerii se sešlo celkem 28 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 128 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: _vasek
2. místo: Kachna69
3. místo: _vasek


10. výzva: wallpapery Konec školy

Příjem wallpaperů byl od 1.6.08 do 30.6.08. V galerii se sešlo celkem 28 wallpaperů. Ankety o nejlepší z nich se zúčastnilo 108 čtenářů a jako nejlepší byly zvoleny následující 3 wallpapery:

1. místo: _vasek
2. místo: r34ktor
3. místo: Kachna69
 

Odkaz na stránku s vítěznými wallpapery. Případné dotazy ohledně aktuálního kola směřujte do této diskuze na našem fóru.