Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens SL65 – Barevná elegance

21.6.2004, Pavel Bureš, článek
Siemens SL65 – Barevná elegance
Minulý týden Siemens představil nástupce populárního mobilního telefonu Siemens SL55, model SL65. Přestože je vybaven rozměrným displejem a pohodlnou klávesnicí, není nikterak velký. Dolní část je totiž vysouvací, otázkou zůstává, jestli se mechanické části časem neopotřebují.

Rozměry telefonu jsou 90,2 x 47,7 x 20,9 mm. Před lety by s hmotností 99 g spadal do kategorie, tzv. kolibříků, dnes je tomu ale jinak. Hmotnost je sice příjemná, ale při porovnání s nejmenšími přístroji je o cca 30 g těžší. Podle údajů výrobce by měl v pohotovosti vydržet až 230 hodin, hovorová doba činí 270 min s dodávanou baterií. Ta je typu Li-Ion a má kapacitu 700 mAh. Nabíjí se necelé 2 hodiny.

V zavřeném stavu dominuje přední části barevný displej o rozlišení 130 x 130 pixelů zobrazující 65 536 barev. Podle situace a zvoleného písma se na displej vejde 5-7 řádků textu. Pod displejem jsou tlačítka v čele s pětisměrnou ovládací klávesou, jimiž můžeme základní funkce telefonu ovládat i v zavřeném stavu. Oku lahodí mřížka reproduktoru, která mimo vzhledu chrání blánu reproduktoru před vniknutím větších částic.

Siemens SL65 pro datové přenosy využívá technologii GPRS třídy 10 a klasické vytáčené CSD spojení. Optimalizované stránky pro mobily budete prohlížet wap browserem 2.0.

Vestavěný fotoaparát je schopný pořizovat snímky v rozlišení 640 x 480 pixelů. Nahrávané video má 128 x 96 bodů, můžete využívat 5x zoom. Videosekvence nebudou plynulé, mobil snímá rychlostí 8 snímků za vteřinu. Fotky mimo přenesení do počítače můžete použít do MMS zprávy.

Siemens SL65 je triální, podporuje GSM frekvence 900, 1800 a 1900 MHz. Díky trialitě je možné jej používat téměř po celém světě. E-mailový klient spolupracuje s protokoly POP3, SMTP a IMAP. Pracovat lze i s přílohami (foto, video, audio), není zatím známé, jestli půjdou odesílat i další formáty souborů. Ke spojení s jinými zařízeními lze použít kabel nebo infračervený port.

Užitečné programy a hry dostanete do telefonu jako Java MIDP 2.0 programy. Vyzvánění je hlasité a polyfonní (40 hlasů). Kalendář, kontakty a úkoly můžete synchronizovat s Microsoft Outlookem díky SyncML.

Z nabídky výrobce si můžete vybrat doplňkové příslušenství, např. textilní pouzdro, nabíječky do auta či kabely.
Zdroj: