Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone uvádí skříň Fortress FT02 se zajímavým designem

2.12.2009, Jan Vítek, aktualita
SilverStone uvádí skříň Fortress FT02 se zajímavým designem
Společnost SilverStone si připravila novou zajímavou skříň vyrobenou převážně z hliníku. Nejvíce neobvyklé je na ní to, že základní deska se instaluje sloty vzhůru, což by mělo napomoci přirozenému proudění teplého vzduchu, ovšem reálný...
Společnost SilverStone si připravila novou zajímavou skříň vyrobenou převážně z hliníku. Nejvíce neobvyklé je na ní to, že základní deska se instaluje sloty vzhůru, což by mělo napomoci přirozenému proudění teplého vzduchu, ovšem reálný přínos je otázkou. Firma již toto uspořádání představila v minulém roce u skříně Raven RV01. Další je konstrukce unibody, kterou jsme zase mohli vidět u modelu Temjin TJ07 již v roce 2005.



Skříň má rozměry 212 x 497 x 616 mm, ovšem hmotnost není uvedena. Vnější plášť je vyroben z 4,5mm hliníku a uvnitř máme 0,8mm plech typu SECC. Dovnitř se pak vejde pět 5,25" mechanik, stejný počet pevných disků a také jeden 2,5" notebookový disk.



Chladicí systém je tvořen třemi 180mm ventilátory na 700/1000 RPM (18/27 dBA) vespod a jedním vrchním 120mm modelem na 1200 RPM při 19 dBA. Napájecí zdroj je standardní ATX a stejně tak i základní deska.



Dále se setkáme s možnostmi pro vedení kabeláže za trayem základní desky, prachovými filtry, vyloženými bočnicemi pro redukci vibrací, odnímatelnými HDD šuplíky s možností Hot-Swap. K dispozici bude stříbrná či černá verze, a to buď s bočním oknem, nebo bez, tedy dohromady čtyři modely. A co se týče ceny a dostupnosti, pak výrobce uvádí 180 euro bez daně a datum 8.12. pro Evropu.

Zdroj: TZ SilverStone