Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SiS získal licenci pro výrobu chipsetů k procesorům Intel Pentium M

23.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
SiS získal licenci pro výrobu chipsetů k procesorům Intel Pentium M
Získaná licence umožňuje firmě SiS vyrábět chipsety k mobilním procesorům Intel Pentium M. Podmínkou je možnost vyrábět chipsety podporující maximálně sběrnici o frekvenci 533MHz, rychlejší sběrnice si Intel vyhrazuje pro sebe. Firma oznámila...
Získaná licence umožňuje firmě SiS vyrábět chipsety k mobilním procesorům Intel Pentium M. Podmínkou je možnost vyrábět chipsety podporující maximálně sběrnici o frekvenci 533MHz, rychlejší sběrnice si Intel vyhrazuje pro sebe.



Firma oznámila pětici nových chipsetů. SiS656MX a SiS649MX budou využívat neintegrované grafické čipy PCI-Express a budou podporovat DDR2-533 paměti. SiSM661MX pak bude obsahovat integrované grafické jádro s grafickým rozhraním AGP 8x a podporu DDR400 pamětí. SiSM662MX a SiSM670MX pak budou obsahovat integrovaný grafický čip s rozhraním PCI-Express, prvně jmenovaný bude disponovat podporou DDR2-533, druhý dokonce DDR2-667.

Chipsety mají nabízet vysoký výkon a kvalitu typickou pro produkty SiS, které jsou velmi často certifikovány organizací PCI-SIG. Procesory Pentium M podporuje také čipová sada VIA VN800, která je určena především pro velmi úsporné procesory VIA C7-M.

Zdroj: www.extremetech.com, www.sis.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.