Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Slavný youtuber MrBeast odmítl Elona Muska, jeho síť X mizerně platí

2.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
Slavný youtuber MrBeast odmítl Elona Muska, jeho síť X mizerně platí
Sociální síť X (bývalý Twitter) se snaží zefektivnit své hospodaření, inzerenti ale utíkají a nehrnou se sem ani tvůrci. Elon Musk dostal studenou sprchu od takového velikána, jakým je youtuber MrBeast.
Elon Musk se snaží zoptimalizovat fungování dlouho prodělečného Twitteru (nyní X), moc se mu to ale jeho kontroverzními kroky nedaří. Nyní plní stránky médií další událost. Týká se jednoho z největších youtuberů na světě, MrBeasta. Ten má na síti YouTube 225 milionů odběratelů a přes 40 mld. přehrání. Na X je to ale o dost slabší, tam má MrBeast "jen" 25 milionů sledujících. O svých nových videích ale pochopitelně informuje i na síti X, načež jeden z uživatelů (DogeDesigner) reagoval, ať video nahraje i na tuto platformu (tedy X).
 
 
To se do konverzace vložil Elon Musk, který přidal jen krátké "Yeah". MrBeast ho ale odmítl s tím, že produkce jeho videí stojí miliony dolarů, a i kdyby měly miliardy zhlédnutí, videa by na X nevydělala ani zlomek nákladů. Nehodlá to zkoušet, dokud se monetizace na síti X pořádně nerozjede.
 
Zde je potřeba říci, že 500 sledujících a 5 milionů impresí během 3 měsíců by MrBeast splnil bez sebemenších problémů, velkou otázkou jsou ale výdělky. Na YouTube může mít tvůrce za milion přehrání 1000 USD, ale klidně i 30000 USD, přičemž MrBeast bude díky délce svých videí spíše u té horní hranice. Na X jsou někteří lidé z monetizace nadšeni a máme tu tvůrce, kteří mají 300 USD měsíčně při 10-100 tisíc sledujících (výdělky však závisí na počtu impresí, ne sledujících), nicméně takový KSI (rapper a boxer) jich má 24 milionů, což je v podstatě stejně jako MrBeast, jenže jeho výdělky za měsíc byly údajně jen necelých 1600 USD. Není divu, že se MrBeastovi na X moc nechce.
 
Zdroj: mashable.com, businessinsider.com, nypost.com, fotografie (MrBeast, autor: Fidias, CC BY 3.0, přes  Wikimedia Commons, Elon Musk, autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.