Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SmartQ V7 - tablet se třemi OS za 6 tisíc

14.5.2010, Jan Vítek, aktualita
SmartQ V7 - tablet se třemi OS za 6 tisíc
Společnost Acomp s.r.o. na náš trh přinesla zajímavé zařízení, a sice tablet SmartQ V7, který je vybaven třemi operačními systémy Android, Linux Ubuntu a Windows CE 6.0. Mezi těmi si může uživatel jednoduše vybrat, protože jsou nainstalovány...
Společnost Acomp s.r.o. na náš trh přinesla zajímavé zařízení, a sice tablet SmartQ V7, který je vybaven třemi operačními systémy Android, Linux Ubuntu a Windows CE 6.0. Mezi těmi si může uživatel jednoduše vybrat, protože jsou nainstalovány najednou.



SmartQ V7 je vybaven 7" dotykovým displejem s LED podsvícením a rozlišením 800 x 480. Podporováno je přehrávání videa v 1080p přes konektor HDMI 1.3 (AVI, MKV((XVID/px/H.264), MOV, TS, M2TS, RM/RMVB, FLV, WMV, 3GP, MPEG, DAT, MP4), k připojení k internetu se dá využít Wi-Fi 802.11b/g, dále tu je Bluetooth 2.0 + EDR a další zařízení lze připojit pomocí USB 2.0.

Tablet lze využít i jako prostý MP3 či video přehrávač díky 3,5mm výstupu na sluchátka a případně tu jsou také na zadní straně stereo reproduktory. Dále budeme moci pracovat s kancelářskými programy, mailovat, číst elektronické knihy (TXT, PDF, EPUB, PRC, DOC, RTF, HTML, CHM atd.).

Vestavěná baterie má kapacitu 4500 mAh, která má stačit na 7 hodin, což bude možné prodloužit využitím úsporného režimu či vypnutím rozhraní Wi-Fi. Vnitřní dostupná paměť má kapacitu 2GB, ale to půjde rozšířit pomocí SD karty až o 32 GB. Udávaná hmotnost je 480 g a zaváděcí cena bez DPH je 4990 Kč.

Zdroj: Smartdevices