Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SnapNPlay T102 - aneb udělejte z Visora hrací konzoli !

15.2.2002, Zdeněk Michálek, článek
SnapNPlay T102 - aneb udělejte z Visora hrací konzoli !
Stačí nasadit na Visora - a máte herní joystick i s vibrační zpětnou vazbou. Projděte si seznam podporovaných her...
Takto to vypadá: vezmete Handspring Prism, nasadíte adaptér - a herní konzole stylu GameBoy je připravena !

Kromě čtyř "zděděných" hardwarových tlačítek (při hrách by ty původní mohly dojít úhony) je SnapNPlay vybaven tzv. D-Padem (to je ten jakoby joystick v levé horní části adaptéru) a dvěma tlačítky, jejichž funkce je definována uživatelem. Uprostřed je malá červená LEDka indikující herní "šok". To je stav, kdy se celý SnapNPlay začne chvět jako ratlík, což má znázornit výbuch, zásah, srážku a podobné příjemnosti.

SnapNPlay je napájený jednou mikrotužkovou baterií (AAA) - "šok" by nepříjemně zatížil vestavěnou baterii Visora.

Na adaptéru je vidět, že je novinkou - driver ještě není stoprocentní, s aktivovaným driverem není možné "beamovat" ani synchronizovat - musíte driver ručně zakázat, poté odsynchronizovat nebo "beamnout" a pak opět aktivovat.

Ne úplně domyšlená je i funkce "šoku". V dnešní podobě SnapNPlay je navázána na intenzitu zvuku - takže pokud máte hru, která má hlasitější zvukový doprovod atd., adaptér je v "šoku" prakticky stále. Naštěstí je možné chvění vypnout.

Nový driver je podle prohlášení výrobce ve vývoji s tím, že nové hry by měly implementovat přímou podporu "šoku" stejně jako je tomu u her pro PC.

Definovat význam je možno jen u dvou "přidaných" tlačítek, ostatní jsou naprogramována "napevno". Profily bohužel nejsou implementovány, takže pro každou hru musíte význam tlačítek nastavovat znova a znova a...



T102 funguje se slušným výčtem her a výrazně zlepšuje jejich hratelnost. Seznam kompatibilních her je k dispozici na stránkách výrobce.

Cena SnapNPlay T102 je 30 USD (zhruba 1100 Kč).


Zdroj: PalmInfocenter