Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Solární klávesnice pro produkty Apple od Logitechu

30.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Solární klávesnice pro produkty Apple od Logitechu
Logitech již dříve představil pro nové iPady obal vybavený solárně napájenou klávesnicí a toto příslušenství nyní doplní o samostatnou klávesnici Logitech Wireless Solar Keyboard K760. Ta je určena pro počítače Mac, tablety iPad nebo telefony...
Logitech již dříve představil pro nové iPady obal vybavený solárně napájenou klávesnicí a toto příslušenství nyní doplní o samostatnou klávesnici Logitech Wireless Solar Keyboard K760. Ta je určena pro počítače Mac, tablety iPad nebo telefony iPhone. Navazuje na model Wireless Solar Keyboard K750 (recenze), která je zase určena pro počítače PC vybavené OS Windows.





Logitech Wireless Solar Keyboard K760 je malá klávesnice vytvořená z hliníkového základu, v němž sedí solární články, a bílých kláves. Její design tak velmi připomíná příslušenství od samotné firmy Apple. Jako rozhraní Logitech použil obligátní Bluetooth, díky němuž se můžeme připojit k až třem zařízením a snadno mezi nimi přepínat bez nutnosti znovu navazovat spojení. To vypadá na velmi užitečnou funkci.

Díky univerzálnímu rozhraní bychom ji snad mohli připojit i k jiným zařízením než těm od Apple, avšak rozložení kláves je uzpůsobeno právě jim, včetně kláves Command, Brightness, Eject. Nakonec Logitech hovoří o snadné recyklovatelnosti a výdrži vestavěných baterií alespoň 3 měsíce (pokud by nedostávaly energii ze solárních článků).

Klávesnice Wireless Solar Keyboard K760 bude v USA a Evropě dostupná od června 2012 za doporučenou cenu 80 USD (cca 1650 Kč).

Zdroj: TZ Logitech