Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony aktualizuje klíčové řady svých produktů VAIO

31.1.2007, Jan Vítek, aktualita
Sony aktualizuje klíčové řady svých produktů VAIO
Společnost Sony se nechala slyšet, že pro nadcházející jaro příjde s aktualizovanými produkty VAIO, jimž již ve výbavě nebude chybět OS Vista Business, coby standardní systém a samozřejmě také lepší technické parametry a nové funkce. Toto...
Společnost Sony se nechala slyšet, že pro nadcházející jaro příjde s aktualizovanými produkty VAIO, jimž již ve výbavě nebude chybět OS Vista Business, coby standardní systém a samozřejmě také lepší technické parametry a nové funkce. Toto se tedy týká i řady VAIO SZ4XN/C. Ta byla navržena s požadavkem na přenosnost (1,69 kg) a profesionalitu. Notebook bude kombinovat konstrukci z uhlíkových vláken a velmi tenký displej 13,3" WXGA. Uživatel si zde také bude moci vybrat mezi dlouhým provozem s integrovaným grafickým čipem a výkonem poskytnutým druhým, samostatným grafickým modulem GeForce Go 7400. Dále notebooky zahrnují 2GB operační paměť, 120GB pevný disk, DVD+-RW/RAM, rozpoznávání otisků prstů a HW modul TPM (Trusted Platform Module).


VAIO SZ4XN/C

Pro domácnosti je naopak určena řada VAIO FE49VN. Ta nabízí slušný výpočetní výkon poskytnutý procesory Intel Core 2 Duo T5500 a také grafický výkon GeForce Go 7400 využívající až 319MB z celkového 1GB operační paměti. Sony zde integruje WXGA 15,4" displej s technologií X-black podsvícený dvěma výbojkami. Dále tato řada nabízí rovněž 120GB pevné disky, stejnou optickou mechaniku a hmotnost 2,8 kg. Bezdrátové technologie jako Wi-Fi a/b/g snad již ani nemusím zmiňovat.

Posledním z trojice aktualizovaných notebooků je model VAIO N29VN/B s nápadně černým designem. Ten nabídne 15,4" displej WXGA se stejnou technologií X-black jako předchozí model a procesor Intel Core 2 Duo 5200. Operační paměť i disk zůstávají stejné, avšak grafické možnosti se smrskly na využití integrované grafiky Intel GMA 950. Svými parametry tedy jde o jasnou volbu pro nepříliš náročného uživatele.

Zdroj: Sony