Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson HPM-20 - Sluchátko pro práci i zábavu

7.3.2003, Pavel Bureš, článek
Sony Ericsson HPM-20 - Sluchátko pro práci i zábavu
Sony Ericsson uvádí na trh nové doplňky pro své mobilní telefony, dnes si povíme o nové handsfree sadě s vestavěným FM rádiem, které Vám jistě pomůže ve zdraví překlenout nejednu nudnou životní chvilku.
Toto sluchátko je zaměřeno převážně na mladé mobilní uživatele a tomu odpovídá i design, který se konzervativnějším jedincům nemusí zrovna líbit. Velké přední ploše klipsu dominuje na typ zařízení docela velký displej s modrým podsvícením.



Slouží k zobrazování důležitých údajů (frekvence právě poslouchané stanice) a samozřejmě na něm vidíme hodnoty při nastavování hlasitosti. Na druhé straně najdeme odklápěcí část pro přicvaknutí ke košili (nebo kravatě... pozn. PH =). K dispozici jsou dvě ovládací klávesy - jedna pro zapnutí/vypnutí a druhá slouží k pohybu v menu. Ostatní klávesy jsou určeny pro úpravu údajů v menu.




Do paměti headsetu se vejde devět VKV stanic, při přehrávání jde zapnout zvýraznění basů. Hlasitost dodávaných sluchátek je dostatečná, při nastavení na nejnižší úroveň je ale stále dosti vysoká. Kvalita zvuku je ve srovnání s předchozím modelem Ericssonu lepší, v případě dobrého signálu se rádio přepne do stereo režimu a na displeji se rozsvítí ikonka.





Problémy začnou již při nasazování, drátů je prostě moc a pletou se. Na kablíku visí mikrofon a "pecička" s tlačítkem pro příjem nebo odmítnutí hovoru a pro aktivaci hlasového vytáčení. V případě, že někdo volá, se přehrávání ukončí (funkce "mute") a po zavěšení se opět obnoví. Doba přehrávání závisí na nabití telefonu, handsfree nemá vlastní baterii.

Dobré je, že sluchátka jsou kompatibilní se všemi novějšími mobily výrobce i s představenými novinkami, headset se začne prodávat v březnu.






Uvidíme, jak obstojí při dlouhodobém testování. Záležet bude samozřejmě i na ceně u jednotlivých distributorů. Na trhu je mnoho levných (a celkem dobře vybavených) FM handsfree sad, které budou pro Sony Ericsson HPM-20 velkou konkurencí.