Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson P800 tvrdě válcuje konkurenční Nokii 7650

7.3.2002, Štěpán Mrázek, článek
Sony Ericsson P800 tvrdě válcuje konkurenční Nokii 7650
Společnost Sony Ericsson představila nový komunikátor P800 postavený na operačním systému Symbian OS 7.0. Jeho možnosti zahrnují snad vše co byste si mohli přát...
Spojení společností Sony a Ericsson na poli mobilní komunikace přineslo první ovoce. Na včerejší tiskové konferenci byly představeny nové mobilní telefony a hlavně nový multimediální komunikátor Sony Ericsson P800.

Sony Ericsson P800 je vybaven barevným dotykovým displejem s rozlišením 208 x 320 pixelů a samozřejmě obsahuje také digitální fotoaparát (stejně jako Nokia 7650). Oproti Nokii ovšem má poněkud vyšší rozlišení displeje (208 x 320 vs. 176 x 208) a hlavně má dotykový displej, což Nokia 7650 nemá !

Samozřejmostí jsou běžné PIM aplikace: adresy, To Do, úkoly, kalendář. Dále pak emailový klient a možnost synchronizace záznamů se všemi běžnými desktopovými programy na platformě Windows. Navíc je možné zadávat hlasové poznámky, prohlížet PowerPoint, Word a Excel soubory. Integrovaný www prohlížeč je také součástí programového vybavení P800, podporuje mimo standardního HTML také xHTML a WAP.

Pozn.: Komunikátor Sony Ericsson je postaven na operačním systému Symbian OS 7.0, blíže jsme o něm psali zde.

Fotografie

Pro zobrazení obrázku ve vyšší kvalitě na něj klikněte:

Obr. 1 až 4 - Multimediální komunikátor Sony Ericsson P800
(klikněte pro zvětšení)

Pozn.: Komunikátor Sony Ericsson P800 bude k dispozici v průběhu třetího čtvrtletí roku 2002, informace o ceně zatím bohužel nejsou dostupné.



Zdroj: InfoSync