Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson T610

5.3.2003, Petr Hájek, článek
Sony Ericsson T610
S novým modelem T610 přidává Sony Ericsson další multimediální smartfoun do svého portfolia. Triband GSM/GPRS zařízení umožňuje zobrazit 65536 barev, obsahuje Bluetooth i digitální fotoaparát. Potěší možnost vylepšit přístroj bleskem.

Sony Ericsson T610 je prvním produktem Sony Ericssonu, který bude vybaven aplikací "QuickShare" umožňující sdílení obrázků. Samozřejmostí je jednoduše navržené ovládání a tím pádem snadná použitelnost, viz menu vpravo s 12ti animovanými ikonami.

Pořízené obrázky půjdou libovolně přenášet mezi PC, smartfounem a dalšími zařízeními, která si rozumí s BT nebo alespoň IrDA, také je bude možné poslat jako MMS.

Odkazy v animovaném menu umožňují přímo přistupovat ke službám a funkcím, třeba k downloadu her, které půjdou hrát i přes BT jako multiplayer. Dle výrobce poskytnou polyfonické zvuky, excelentní grafika a force feedback nevídaný herní zážitek.

Sony Ericsson T610 podporuje platformy Java a Mophun (C++), takže jak je v dnešní době zvykem, zákazníci si budou moci přístroj obohatit o libovolné dostupné aplikace.

Sony Ericsson T610 používá pro vytváření MIDI melodií kompozér Music DJ. Pro uživatele by tak mělo být snadné poskládat si "kusy" instantní hudby ve zvonění (podobně jako u sekvencérů), např. k bubnovému rytmu se pouze dokomponuje melodie atd.

Pro příznivce fotografování bude v dalším nabízeném vybavení také Phone Flash - blesk, díky kterému půjde fotit i za jinak nepoužitelně matných podmínek - noční klub, bar.

Přístroj slibuje standby 13 dní (315 hodin) a dobu hovoru až 14 hodin. Při rozměrech 44 x 102 x 19 mm a váze 95 gramů jsou to jistě úctyhodné parametry. K dispozici během druhého kvartálu letošního roku. GSM 850/1800/1900 model nazvaný Sony Ericsson T616 se bude ve stejné době nabízet v USA.






Zdroj: infoSync