Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Ericsson Z1010 - 3G se blíží

18.2.2003, Pavel Bureš, článek
Sony Ericsson Z1010 - 3G se blíží
Smartfoun s označením Z1010 je prvním produktem tohoto výrobce, který v sobě kombinuje UMTS a GSM technologii. Nedočkaví zákazníci se mohou těšit na dva displeje (viz obří fotografie v článku), videokonference, digitální fotoaparát, Bluetooth, slot pro paměťové karty a mnoho dalších příjemných překvapení.
Dnes byl na francouzském kongresu v Cannes společností Sony Ericsson představen její produkt Sony Ericsson Z1010, dualmódový smartfoun kombinující UMTS a GSM s podporou GPRS. Přístroj je navržen a optimalizován pro videokonference a multimédia, disponuje rovněž dvěma kamerami a displeji (vnitřní podporuje 16ti bitové barvy, vnější jen stupně šedi) a podporuje mnoho video formátů.

Redaktor infoSyncu přítomný v Cannes si přístroj prohlédl a byl udiven zejména multimediálními schopnostmi. Podle vedení Sony Ericssonu bude Z1010 první mobilní 3G produkt masověji uvedený na trh. Přístroj podporuje tyto multimediální formáty: MPEG4, H.263, ACC, AMR a MP3.

Integrovanou digitální kamerou je možno pořizovat fotografie v rozlišení VGA, rozlišení videonahrávek je QCIF (CIF = 352 x 288, takže čtvrtinový QCIF jest 176 x 144, pozn. PH). Jak fotografie, tak i video lze odesílat MMS zprávami a e-maily.

Z dalších funkcí a vlastností připomeňme komunikačního klienta, slot pro pamětové karty Memory Stick, podporu mobilní verze jazyka Java, wap verze 2.0, polyfonní vyzvánění a připojení k počítači přes USB kabel či infračervený port.

Přístroj podporuje hladké předávání mezi GSM a UMTS režimem. Nyní se nachází ve fázi testování, dostupný by měl být v druhé polovině roku 2003.







Zdroj: Infosync