Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony PlayStation 3 s 40GB diskem od 10. října v Evropě - aktualizováno

6.10.2007, Milan Šurkala, aktualita
Sony PlayStation 3 s 40GB diskem od 10. října v Evropě - aktualizováno
O tom, že Sony připravuje slevy 80GB konzolí PlayStation 3 a připravuje uvedení 40GB verze jsme vás již informovali. Tato konzole má být levnou a přístupnou alternativou, neboť dodnes byly ceny PS3 dosti vysoké. 40GB varianta bude k dispozici...
O tom, že Sony připravuje slevy 80GB konzolí PlayStation 3 a připravuje uvedení 40GB verze jsme vás již informovali. Tato konzole má být levnou a přístupnou alternativou, neboť dodnes byly ceny PS3 dosti vysoké. 40GB varianta bude k dispozici za $399 od 28. října tohoto roku, resp. za €399 (11190Kč) již od 10. října v Evropě a nikoli 19. října, jak bylo původně avizováno.



Také víme, že 80GB verze bude dodávána s přiloženým filmem Spider Man 3 na disku BluRay, ten by měl tou dobou vyjít. Nyní vyšlo najevo, že se toto bude týkat rovněž i slabší verze se 40GB pevným diskem. Tato konzole nebude zpětně kompatibilní s tituly pro PlayStation 2. Jednak by byly konzole dražší, jednak nabídka titulů pro PS3 se rozrůstá a zpětná kompatibilita již není příliš žádaná. Dodávána je s jedním bezdrátovým ovladačem Sixaxis, má pouze 2 USB 2.0 konektory místo čtyř a postrádá také čtečku paměťových karet.

Současná evropská verze Starter Pack s 60GB diskem má dva bezdrátové ovladače Sixaxis a rovněž je zaručena zpětná kompatibilita s tituly pro Sony PlayStation 2. Tato verze bude k dispozici do vyprodání zásob za €499 (13990Kč).

Zdroj: www.reghardware.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.