Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony PlayStation 3 útočí: 380 nových herních titulů

22.6.2007, Milan Šurkala, aktualita
Sony PlayStation 3 útočí: 380 nových herních titulů
Herní konzole Sony PlayStation 3 to nemá právě nejlehčí a její prodeje rozhodně nejsou takové, jaké Sony očekávalo. Důvodů je povícero. Velkým problémem je akutní nedostatek herních titulů, který je dnešku čítá přibližně 150 a to včetně...
Herní konzole Sony PlayStation 3 to nemá právě nejlehčí a její prodeje rozhodně nejsou takové, jaké Sony očekávalo. Důvodů je povícero. Velkým problémem je akutní nedostatek herních titulů, který je dnešku čítá přibližně 150 a to včetně online her. To je velmi málo.



Herní divize Sony byla za poslední rok vysoce ztrátová, v přesnějších číslech to znamená ztrátu v hodnotě $1,88 miliardy. Všechny produkční problémy konzole byly prý již vyřešeny, takže nyní by nic nemělo bránit úspěchu. Ve srovnání s Nintendo Wii jsou ale prodeje zatím třetinové (v Japonsku), případně poloviční (v USA). PlayStation 3 má pak ještě tu nevýhodu, že je oproti Wii asi dvakrát dražší.

Problém s herními tituly by se měl vyřešit do konce tohoto fiskálního roku, který končí v březnu 2008. Je slíbeno celkem 380 her, z toho 200 titulů bude krabicových (nabízeny v obchodech) a 180 titulů dostupných na internetu. Sony dále slibuje dodávku 11 milionu konzolí PlayStation 3 a výrazné snížení ztráty herní divize, která by měla klesnout asi na pětinu dnešního stavu. Zda se to Sony podaří, ukáže až čas.

Zdroj: www.cdrinfo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.