Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.9.2008, Jan Vítek, aktualita
Všichni dozajisté vědí, že Sony PlayStation 3 sice byla a je výjimečným kusem herního hardware, ale to se také podepsalo na tom, že tento systém je poměrně drahé vyrobit. Je proto pochopitelné, že Sony hledá cesty, jak příští verzi učinit...
Eso Rimmer (50) | 30.9.200817:16
To bylo řečí jak tu s námi bude PS3 pomalu na věčné časy ­(a nikdy jinak­) a teď se najednou zase píše o tom, že by chtěli s uvedením PS4 předstihnout další xbox. Jenom další důkaz toho, že takovéto zprávy ani nemá cenu číst. :­-)
Odpovědět0  0
Tomcat2 (645) | 30.9.200819:30
no nakonec to dopadne tak, ze budou chrlit kazdy rok novou konzoli a jsme tam, kde jsme byli s PC:­)...jak rikam, konzole jsou zbytecnost...
Odpovědět0  0
Eso Rimmer (50) | 30.9.200820:13
Pozor, promluvil expert na konzole ­- uživatel PC, který konzoli nejspíš nikdy neměl, jestli se nemýlím. :­-­) Kdyby byly konzole tak zbytečné, tak by tady nebyly přes 30 let, nemyslíš? ;­-)
Odpovědět0  0
Héctor | 1.10.20080:30
Ja si myslim, ze casom tie konzole fakt nebudu mat zmysel, aj ked to ma svoje caro, rozvalit sa pred telku a drtit. Moja posledna bola Sega Mega Drive, a obcas ju vytiahnem z krabice a zahram si Sonica, proste oldschool.

Ale ked si tak pozres, kam smeruju PC, tak casom mozeme ocakavat, ze HTPC budu dost vykonne na to, aby sa dali hrat hry. Staci sa pozret dozadu, ako sa to vyvijalo s konzolami. V minulosti PC nebolo az tak silne a tak optimalizovane, aby zvladalo rozne hry naplno, konzole mali vtedy neporovnatelne lepsiu grafiku a tie hry tam proste isli. Dneska PC uz davno prekonali vykonom konozle, a vdaka rychlemu rozvoju napr. grafik ­(nove Radeony prisli rychlo po sebe, najprv pomerne nepodarena 2900XT, chvilu na to vylepsena 3870 a ani sa poriadne neohriala a mame tu 4870, nehovoriac o tom, ze RV870 sa pomaly blizi­) uz nebudu konzole dalej stihat krok s PC.
Odpovědět0  0
Héctor | 1.10.20080:33
Teda, aby to nebolo tak sucho ukoncene, tak si myslim, ze konzole proste budu musiet zaujat niecim novym, co PC­/HTPC nedokaze v buducnosti poskytnut. Napr. take Wii zabodovalo originalitou, nie vykonom, v ktorom proste s PC drzat krok nemoze.
Odpovědět0  0
Eso Rimmer (50) | 1.10.200815:27
Ono to právěže není jenom o grafica a výkonu. Konzole byly vždycky v době uvedení graficky pokročilejší a pak časem PC překonané. Kvůli tomu myslím zánik nehrozí. Riziko bych viděl spíš v tom jak se v současné generaci konzole ­(kromě Wii­) nebezpečně odklání od své filozofie a stávají se z nich spíš PC ­(hry stejné pro konzole i PC, nešvar z PC ­- patchování her po vydání který umožnil hdd a online služby, dlouhé nahrávací časy oproti ­"instant akci­" v době kartridge...­).
Takže já bych tvůj názor trochu upravil ­- ne že PC se blíží konzolím, ale konzole se čím dál víc blíží PC a to je podle mě chyba. Těžko se to dá objektivně posoudit. Ono špatné hry byly vždycky, ale když srovnám dnešní hry označované za hity ­(Halo 3, GTA4 apod.­) tak se mi zdá, že je to spíš marketingová masáž, než kvalita her samotných, co způsobuje jejich oblíbenost a těch opravdu dobrých­/originálních je tak nějak míň.
Přirovnal bych to k filmovému průmyslu v USA. Tam taky vzniklo plno skvělých filmů, ale v současné produkci mnohem víc převažuje kvantita nad kvalitou.
U her se to dá vypozorovat např podle poměru kvalitních­/nekvalitních her na gamerankings pro jednotlivé platformy. Současná generace je na tom ve srovnání s předchozímy docela bídně.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.