Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony PlayStation Portable způsobuje šílenství v obchodech

1.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Sony PlayStation Portable způsobuje šílenství v obchodech
O půlnoci ze středy na čtvrtek se dlouho očekávaná hračka Sony PlayStation Portable (PSP) dostává i k nám Evropanům. PSP je multimediální zařízení, které nám umožňuje nejen hrát hry (i s více hráči pomocí Wi-Fi), ale také prohlížet filmy....
O půlnoci ze středy na čtvrtek se dlouho očekávaná hračka Sony PlayStation Portable (PSP) dostává i k nám Evropanům. PSP je multimediální zařízení, které nám umožňuje nejen hrát hry (i s více hráči pomocí Wi-Fi), ale také prohlížet filmy. Váha tohoto zařízení je 280g, 4,3-palcový displej s rozlišením 480×272 a 16,7 miliónem barev nám poskytuje pohodlné přenosné hraní. Filmů je v současné době k dostání zhruba třicet. Stejný počet je i her, navíc se v říjnu očekává vypuštění populární hry Grand Theft Auto. Ještě bych zmínil, že filmy jsou k dostání na speciálním disku nazvaném UMD (Universal Media Disc). V Británii, kde se očekává milion prodaných kousků do Vánoc, se již na dnešní premiéru stály fronty.




Podle serveru The Inquirer zde někteří fanatici čekali až 12 hodin. Většina kupujících se nemohla dočkat a někteří si dokonce objednávali PSP z Japonska či USA, kde bylo uvedení již před 6 měsíci v případě USA a 9 měsíci v případě Japonska. Sony se pomocí PSP snaží předstihnout firmu Nintendo, která zatím vede v podílu na trhu v herních konzolích. Navíc je na listopad plánované vypuštění nové verze populárního zařízení GameBoy, nazvané Micro. Cena PSP je 249 Euro a u nás se bude prodávat za cca 7800Kč. Sony plánuje, že prodá do března roku 2006 až 13milionů těchto zařízení.


Zdroje: www.yourpsp.com, www.theregister.co.uk, www.theinquirer.net, news.bbc.co.uk