Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony potvrdilo, že pracuje na nové konzoli PSP

13.7.2007, Michal Učeň, aktualita
Sony potvrdilo, že pracuje na nové konzoli PSP
Společnost Sony potvrdila, že plánuje vydat novou konzoli PSP. Ta by měla být oproti stávající verzi tenčí, lehčí, s lepší výdrží baterie a videovýstupem na televizi s podporou HD. Původně byly zvěsti okolo nové konzole ze strany Sony popírány,...
Společnost Sony potvrdila, že plánuje vydat novou konzoli PSP. Ta by měla být oproti stávající verzi tenčí, lehčí, s lepší výdrží baterie a videovýstupem na televizi s podporou HD. Původně byly zvěsti okolo nové konzole ze strany Sony popírány, v červnu si však společnost zažádala o rozšíření patentu na PSP v USA, která ukazuje její přibližný náčrt s otočným displejem a možností používání buď jako herní konzoli nebo jako mobilní telefon. Ovšem i tato podložená fakta Sony popřelo.


- Náčrt nové konzole PSP v červnovém patentu -

Nyní se konečně společnost k nové PSP oficiálně vyjádřila a její prezident Kaz Hirai oznámil, že bude oproti současnému modelu o třetinu lehčí a 19 procent tenčí. Nezmínil se však o funkci mobilního telefonu, stejné rozměry by měl mít LCD displej, rychlejší by pak měla být UMD mechanika. Již zmíněný výstup na TV se postará nejen o filmy, ale i možnost hraní her na větším displeji nebo zobrazování fotografií.


- Finální verze ve třech barevných provedeních -

První fotky konzole potvrzují, že se pravděpodobně skloubení konzole a mobilního telefonu nedočkáme. Nová PSP by měla být dostupná ve třech verzích - piano black, ice silver a ceramic white, neměla by chybět speciální edice Star Wars. Cena by se pak měla pohybovat i se softwarovým balíkem kolem 200 dolarů. V USA by nová konzole měla být dostupná v obchodech už v říjnu, o ostatních státech zatím nepadla ani zmínka.

Zdroj: The Inquirer, DailyTech