Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony představuje veřejnosti nové Clié!

18.9.2003, Petr Hájek, článek
Sony představuje veřejnosti nové Clié!
Společnost Sony, jeden z pilířů Palm OS světa, právě představila na veletrhu WPC Expo 2003 v Japonsku dalšího člena z rodiny oblíbených handheldů Clié. Konkrétních informací je zatím známo minimum, pouze na oficiálním webu veletrhu se objevila fotografie novinky.

Soudě dle obrázku je zřejmé, že tento model Sony nabídne tradiční rozlišení 320 x 320 pixelů. Jistě i další vlastnosti displeje budou poplatné dneší době, dá se tedy očekávat jak transreflexivní typ, tak HiColorová barevnost (65 536 barev).

Ctitelé jogů, je to tady, dokonce i Sony, původní otec myšlenky, přestává tento ovládací prvek používat. Za poněkud sporný a (jak to jen říci...) jaksi zbytečně "Tungstenovsky inovativní" prvek totiž osobně pokládám odstranění jogu a jeho nahrazení válečkem zastupujícím samozřejmě i klávesy Up/Down. Je sice fakt, že některé mobilní telefony vybavené podobným ovladačem se staly velmi oblíbenými, ovšem aplikovat podobný nápad u PDA naštve jak příznivce jogu (kterým bude chybět pohodlnější listování v případě držení přístroje v jedné ruce), tak i hráče, skutečně mi není jasné, jak na takovémto ovladači bude kupříkladu příznivec závodních her provádět chvat šikmo doleva nahoru. Velmi slabou náplastí bude, pokud bude váleček stisknutelný.

Jediným známým parametrem novinky je údaj o tloušťce, která činí 11,9 mm.

Troufal bych si odhadnout, že nové Clié bude směřovat nejspíše do lowendové oblasti, čemuž by měla snad odpovídat i příjemná cena, odhadem kolem 200 USD. O konkurenci se Sony ochotně postarají nedávno uvedený HP iPAQ H1935 a chystaný Palm Tungsten E.

Datum vydání a další podrobnosti zatím bohužel nejsou známy, pouze se ví, že se handheld bude dodávat v provedení červeném, modrém, černém, růžovém, bílém a oranžovém.
Zdroj: Brighthand