Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony připravuje nový systém pro zálohování na optické disky

16.4.2012, Jan Vítek, aktualita
Sony připravuje nový systém pro zálohování na optické disky
Společnost Sony dnes oznámila, že se chystá světu přinést další generaci systému pro archivaci dat na optické disky a zároveň zorganizuje skupinu Optical Disc Archive Advisory Group, jejímž prostřednictvím bude nový systém podporován a šířen...
Společnost Sony dnes oznámila, že se chystá světu přinést další generaci systému pro archivaci dat na optické disky a zároveň zorganizuje skupinu Optical Disc Archive Advisory Group, jejímž prostřednictvím bude nový systém podporován a šířen skrz různá odvětví.





Firma se chce zaměřit na to, aby nový systém byl spolehlivý i pro archivaci dat na dlouhou dobu, takže média musí splňovat různé podmínky, vydržet změny teplot a vlhkosti vzduchu a rovněž mají být odolná proti prachu a vodě. Sem patří i garantovaná kompatibilita s dalšími generacemi zařízení pro čtení a záznam, aby se data nemusela znovu zapisovat na nová média.





Sony chce přinést nová optická média ještě do letošního podzimu. Ta budou určena třeba pro připravovanou mechaniku ODS-D55U nabízející rozhraní USB 3.0 a možnost zapsat data na podporované kontejnery (či cartridge) s optickými disky s celkovou kapacitou 300 GB až 1,5 TB.

Co se týče Optical Disc Archive Advisory Group, pak tu rozšíří nebo budou podporovat následující firmy: ASG-Atempo, Dalet, Front Porch Digital, Harris, SGL, Square Box Systems Ltd, TDK Corporation a Vizrt. A zrovna firma TDK oznámila plnou podporu formátu Optical Disk Archive, a měla by tak začít s výrobou příslušných médií pod licencí od Sony.

Nakonec můžeme zmínit, že se plánuje i spolupráce s dalšími společnostmi, které přinesou nová řešení využitelná s Optical Disk Archive, jako například automatizované systémy, různý middleware či aplikace pro management dat/médií a jiné účely.

Zdroj: techPowerUp